zarzad nieprawidłowosci

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
sykus1811
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

zarzad nieprawidłowosci

Post autor: sykus1811 »

Witam mam male pytanko:)
cztery lata temu podczas walnego zebrania został wyloniany siedmioosobowy zarząd;D
z biegiem lat zrezygnowaly dwie osoby na ich miejsce wybrano dwie inne ;D
po kolejnym roku stewierdzono iz trzeba powiekszyc zarzad do 9 osob i zarzad sam dobral sobie jeszcze trzy osoby:D
w KrS-ie zarejstrowanych jest tylko 7 poczatkowych osob czy osoby dokoptowane pozniej przez zarzad nie zgloszone do krs są prawnie w zarządzie???

xvxvyv

Re: zarzad nieprawidłowosci

Post autor: xvxvyv »

Witam.Jak tak czytam to forum strażackie ta widzę że ten bałagan jest prawie w całej OSP.Ciekaw jestem czy ktoś to czyta z wyższych władz OSP-chyba nie -bo nie interweniują tylko na walnym przyklepują i siadają do zastawionego stołu.

markus48

Post autor: markus48 »

To u was jest jeszcze całkiem normalnie bo u nas zarząd zmienia średnio co pół roku jednego członka.Ostatniej rejestracji w KRS dokonali w 2002 roku.Prezes zwalnia kogo chce i kiedy chce bez podania przyczyny.Mógłbym pisać jeszcze wiele ale zobacz temat nadzwyczajne walne zebranie.Dodam jedno że w obecności przedstawiciela Zarządy Powiatowego prezes został zobligowany do zwołania takiego zebrania w dn.13 12 2009 a czy to zrobi to napisz.I dziękuj Bogu że to tylko tyle co napisałeś bo nie wiesz z jaką my walczymy patologią.

strazak5
OSP (gm., woj.): woj.mazowieckie

Post autor: strazak5 »

Niestety członkowie zarządu nie zgłoszeni do Krajowego Rejestru Sądowego są nieprawnymi członkami zarządu.
Wiem dobrze bo ostatnio się dowiadywałem takich informacji. Wszyscy zgłoszeni do KRS to prawni Członkowie zarządów OSP.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat