Niesłyszący strażakiem?
-
Topic author - Posty: 3
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): OSP Jędrychowo, gmina Kisielice
- Status: Offline
Niesłyszący strażakiem?
Witam.
Na imię mi Paweł, jestem dość młodym chłopakiem który już myśli nad przyszłością. I właśnie zainteresował mnie zawód strażaka zawodowego. Tylko gnębi mnie jedno pytanie. Jestem obustronnie niesłyszący, noszę aparaty słuchowe i nie wiem czy to będzie mi przeszkadzać w realizowaniu swoich marzeń. Mogę już się pożegnać z tym zawodem? Czy jest jakaś szansa?
Na imię mi Paweł, jestem dość młodym chłopakiem który już myśli nad przyszłością. I właśnie zainteresował mnie zawód strażaka zawodowego. Tylko gnębi mnie jedno pytanie. Jestem obustronnie niesłyszący, noszę aparaty słuchowe i nie wiem czy to będzie mi przeszkadzać w realizowaniu swoich marzeń. Mogę już się pożegnać z tym zawodem? Czy jest jakaś szansa?
-
- OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)
Re: Niesłyszący strażakiem?
hmm... możesz mieć spory problem:( Niestety.... nawet w OSP a w PSP to już na pewno:(
Na dzień dzisiejszy PSP jest formacją do której najtrudniej się dostać, nawet do GROMu jest łatwiej.
Badania lekarskie są bardzo surowe, wykluczają nawet za dziury w zębach i krzywy kręgosłup:(
Ja mam lekką wadę wzroku na jedno oko i niestety z PSP się pożegnałem. W OSP nie był to już problem, wiec tu się spełniam.
Na dzień dzisiejszy PSP jest formacją do której najtrudniej się dostać, nawet do GROMu jest łatwiej.
Badania lekarskie są bardzo surowe, wykluczają nawet za dziury w zębach i krzywy kręgosłup:(
Ja mam lekką wadę wzroku na jedno oko i niestety z PSP się pożegnałem. W OSP nie był to już problem, wiec tu się spełniam.
-
Zaczepiłem dzisiaj lekarza w kościele i mówisz tak jak jest. Lekka wada wzroku, czy na przykład mój problem... ooo... to w ogóle mnie wyklucza. Mówił, że do zawodów takie jak: policjant, strażak zawodowy, wojskowy lub coś innego tego typu trzeba być całkowicie sprawny. No to trzeba szukać czegoś innego. 

-
- OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)
A myślałeś o OSP?
OSP to bardziej pasja a kolega pisze wyraźnieJarek pisze:A myślałeś o OSP?
Ważne czym jest umotywowane to zainteresowanie.rogal5001 pisze:właśnie zainteresował mnie zawód strażaka zawodowego.
U ochotników zapewne jakieś zajęcie by się znalazło (choćby opiekun MDP, oczywiście po osiągnięciu stosownego wieku).
Jajakobyły
-
Jestem obecnie w OSP Jędrychowo, jako zawodnik MDP, a dokładniej... że tak powiem jestem ich młodym szefem. He, he, he...Jarek pisze:A myślałeś o OSP?
Kurcze szkoda, że nie będę mógł być zawodowym strażakiem. Sam wiem jaka to świetna zabawa być strażakiem i odpowiedzialność. No, ale niestety muszę się pocieszyć z OSP. Dobre i to...