Witam.
Nasza jednostka nie posiada swojego herbu. Dodam że jestesmy w KSRG i wszystkie jednostki w powiecie maja swoj herb.
Pomysleliśmy żeby zaprojektować swoj herb na ubrania specjalnie o koszarowe oraz naklejki z tym herbem na nasze wozy bojowe.
I mam pytanie.
Czy mozemy to sobie samemu zrobić i dać do szycia.? Czy jest na to jakiś regulamin i musi być to zalegalizowane przez jakaś instytucje aby było to w pełni legalne ?
Herb OSP
-
Topic author - Posty: 1
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Siemyśl, zachodniopomorskie
- Status: Offline
-
- OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie
Re: Herb OSP
tobie chodzi chyba o naszywki z logo strazy ochotniczej a nie o herb ? herb jest legalizowany
-
- OSP (gm., woj.): Kuźnica Grabowska
Nie mam informacji czy są na to jakieś przepisy prawne ale ja osobiście emblemat (bo o tym zapewne mówisz) sam zaprojektowałem, ponieważ zwykle jednostki korzystają w tym miejscu z herbu wsi, a my takiego nie posiadamy i na allegro znalazłem firmę, która mi je wyhaftowała. Na szkoleniach albo w trakcie działan z innymi strażami bardzo fajnie się prezentujemy i przy okazji odróżniamy dzięki temu. Jednym słowem mała rzecz a cieszy
W razie czego możemy je w każdej chwili zdjąć przecież.
Tu fajne porównanie naszych mundurów z własnym emblematem oraz obok 4 sztuki mundurów ze standardowymi naszywkami
Pozdrawiam
ZDJĘCIE FACEBOOK

Tu fajne porównanie naszych mundurów z własnym emblematem oraz obok 4 sztuki mundurów ze standardowymi naszywkami

ZDJĘCIE FACEBOOK
-
Oczywiście, że możecie sobie sami zaprojektować
Tylko wcześniej uzgodnijcie wszyscy koszty haftu i żeby wzór każdemu pasował 

Tylko życie poświęcone innym jest warte przeżycia...