Zdjęcia na stronie www
-
Topic author - Posty: 2
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Zdjęcia na stronie www
Prowadzę stronę www naszej osp i zamieszczam zdjęcia z wypadków, pożarów itp. Ostatnio zamieściłem foty z wypadku i dostałem e-meila od rodziny że sobie nie życzą aby te zdjęcia były w internecie oczywiście zachowałem prywatność zamazane tablice rejestracyjne twarz itp. Jak to wygląda prawnie czy my amatorzy możemy takie zdjęcia zamieszczać??? Czy ktoś może mi tego zabronić?
Re: Zdjęcia na stronie www
Jeśli chodzi o tych amatorów tzn., że co z PSP mogą a z OSP nie?
Moim zdaniem umieszczanie jest dozwolone. Oczywiście powinno się (być może trzeba) zasłonić dane identyfikacyjne (np. numery rejestracyjne). Jeśli zdjęcie Ty wykonałeś to masz do niego wszystkie prawa autorskie.
A tak dodatkowo czy np. pisanie relacji z akcji (własna, czyli nie ta co jest wypisywana oficjalnie) też jest naruszeniem jakiś praw?
Myślę, że jeśli nie podaję się numeru domu ani nazwisk to chyba można.

A tak dodatkowo czy np. pisanie relacji z akcji (własna, czyli nie ta co jest wypisywana oficjalnie) też jest naruszeniem jakiś praw?
Myślę, że jeśli nie podaję się numeru domu ani nazwisk to chyba można.
Artykuł też zawsze sam piszę i tylko unikam informacji typu, że ten był winny czy ten, lub z powodu nadmiernej prędkości. Tylko informacja że nasza jednostka uczestniczyła w tego typu zdarzeniu, udzielała pierwszej pomocy czy za pomocą sprzętu hydraulicznego uwalniała poszkodowanych itp.
-
- Kontakt:
- Status: Offline
jesli zdjecie jest grupowe to mozna wstawic, chyba ze jest to zdjecie gdzie wyraznie zaznaczona jest jedna czy dwie osoby...
ale raczej radzilbym zeby nie wstawiac kontrowersyjnych fotek, na tym swiecie ludzie nie sa za dobrzy i moga spotkac nas nieprzyjemnosci z tego powodu...
ale raczej radzilbym zeby nie wstawiac kontrowersyjnych fotek, na tym swiecie ludzie nie sa za dobrzy i moga spotkac nas nieprzyjemnosci z tego powodu...