Czy badania lekarskie które robiłem żeby uzyskać uprawnienia do kierowania samochodem uprzywilejowanym liczą się również jako badania które robiłem do tej pory żeby móc uczestniczyć w akcji??
Wydaje mi się że to jest to samo ale wole zapytać
Nie, musisz mieć oddzielnie, na jednym zaświadczeniu jest zapis: BRAK PRZECIWWSKAZAŃ DO KIEROWANIA POJAZDAMI UPRZYWILEJOWANYMI KAT. C, a na drugim BRAK PRZECIWWSKAZAŃ DO UDZIAŁU W DZIAŁANIACH RATOWNICZYCH, a po za tym to co innego lekarz Ci bada jak chcesz jeździć pojazdem uprzywilejowanym, a co innego jak chcesz brać czynny udział w akcjach ratowniczych.
Zwykły strażak do brania udziału w akcjach rat-gaś. potrzebuje 1 zaświadczenie lekarskie.
Kierowca który jedzie do akcji potrzebuje tych zaświadczeń 3.
1 to co wszyscy strażacy, 1 psychotechniczne i 1 do prowadzeni uprzywilejowanych.
Ja nie mówię o badaniach psychotechnicznych.
Badania do udziału w akcji już mi się skończyły ale mam nowe badania lekarskie na których pisze brak przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdem uprzywilejowanym.
I ciekawi mnie teraz czy te badania pozwalają mi uczestniczyć również w akcji.
damian_osp pisze:Ja nie mówię o badaniach psychotechnicznych.
Badania do udziału w akcji już mi się skończyły ale mam nowe badania lekarskie na których pisze brak przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdem uprzywilejowanym.
A co na nim pisze ?? Może wystarczy czytać ze zrozumieniem ??
pisze: "brak przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdem uprzywilejowanym"
Czego w tym nie rozumieć ?? To tak samo jakbyś zapytał czy na tym zaświadczeniu możesz jeździć motorówką ...
Sorki za wredna wypowiedź ale co niektórzy to naprawdę nie pomyślą zanim napiszą...
damian_osp pisze:Ja nie mówię o badaniach psychotechnicznych.
A co na nim pisze ?? Może wystarczy czytać ze zrozumieniem ??
pisze: "brak przeciwwskazań zdrowotnych do kierowania pojazdem uprzywilejowanym"
Czego w tym nie rozumieć ?? To tak samo jakbyś zapytał czy na tym zaświadczeniu możesz jeździć motorówką ...
Sorki za wredna wypowiedź ale co niektórzy to naprawdę nie pomyślą zanim napiszą...
Wiem ze tak pisze i wiem co to znaczy. Myślałem że może upoważnia do uczestniczenia w akcji pomimo tego że pisze co innego.
Dziękuje za pomoc. Temat do zamknięcia
Zgodnie z ustawą o kierujących pojazdami od 19 stycznia 2013 roku oprócz odpowiedniego wieku i posiadania badań lekarskich i psychotechnicznych konieczne jest ukończenie odpowiedniego kursu na pojazdy uprzywilejowane. Tak
chyba wynika z informacji na stronie głównej naszego Związku .
Staszek pisze:Zgodnie z ustawą o kierujących pojazdami od 19 stycznia 2013 roku oprócz odpowiedniego wieku i posiadania badań lekarskich i psychotechnicznych konieczne jest ukończenie odpowiedniego kursu na pojazdy uprzywilejowane. Tak
chyba wynika z informacji na stronie głównej naszego Związku .