FORMALNOśCI
-
Topic author - Posty: 38
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
FORMALNOśCI
Czy przekazanie środka trwałego ( samochód ) z PSP dla OSP musi przejść przed Urząd gminy , czy można to dokonać bezpośrednio z PSP - dla - OSP z pominięciem w/w urzędu. Mam szansę pozyskania za darmo samochodu , lecz komendant gminny nie wyraża na to zgody ( oszczędności
) więc chcę Go przejść i załatwić ten pojazd bezpośrednio dla mojej jednoski z pominięciem gminy. Czy ktoś z kolegów robił coś takiego ?

-
- OSP (gm., woj.): woj. małopolskie
Pojazd
Witam ! Myślę że da się ponieważ my nasz samochód dostaliśmy od PSP z pominięciem gminy, jeżeli gmina go przejmuje to jest on zarejestrowany wtedy na urząd gminy a jeżeli załatwisz sobie to sam jako OSP to będzie zarejestrowany na OSP, gmina wtedy nie może sie doczepić, ale za to nie muszą wcale płacić ubezpieczenia, przeglądów i za paliwo !! Tak przynajmniej ja myślę nie wiem jak inni ... Pozdrawiam !
U mnie w jednostce też został przekazany samochód z PSP po wypadku.
Gmina nie brała w tym udziału.
Samochód wyremontowaliśmy za własne pieniądze i go wciągnęliśmy do podziału bojowego. Gmina go utrzymuje, ponieważ bierze on udział w akcjach.
Pozdrawiam.
Życzę pomyślności i powodzenia w załatwieniu sprawy.
Gmina nie brała w tym udziału.
Samochód wyremontowaliśmy za własne pieniądze i go wciągnęliśmy do podziału bojowego. Gmina go utrzymuje, ponieważ bierze on udział w akcjach.
Pozdrawiam.
Życzę pomyślności i powodzenia w załatwieniu sprawy.
Formalności
Witam....
Nie musi . Ja w Marcu ten temat przerabiałem
. Mianowicie , otrzymałem
za darmo dla mojej OSP samochód (wprawdzie sop Fiat Tempra}ale bardzo
przydatny. bez udziału U.G. Oczywiście zarejestrowany jest na OSP i również tak samo jest ubezpieczony, {ubezpieczycielem jest U.G. ale właścicielem jest OSP).Dziś odebrałem kartę drogową. Decyzja Waszego Komendanta dla mnie osobiście jest bardzo i to bardzo dziwna więc rób tak by ten samochód zagarażował w twojej OSP a o resztę się nie martw. Ja obecnie w swojej jednostce mam trzy samochody(Stara oraz VW LT-35 własnośc U.G. i ten wspomniany Sop) i nie ważne jest czyja jest własnośc zapewnic gotowośc bojową ma U.G i tak właśnie jest w mojej Gminie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia
.

za darmo dla mojej OSP samochód (wprawdzie sop Fiat Tempra}ale bardzo
przydatny. bez udziału U.G. Oczywiście zarejestrowany jest na OSP i również tak samo jest ubezpieczony, {ubezpieczycielem jest U.G. ale właścicielem jest OSP).Dziś odebrałem kartę drogową. Decyzja Waszego Komendanta dla mnie osobiście jest bardzo i to bardzo dziwna więc rób tak by ten samochód zagarażował w twojej OSP a o resztę się nie martw. Ja obecnie w swojej jednostce mam trzy samochody(Stara oraz VW LT-35 własnośc U.G. i ten wspomniany Sop) i nie ważne jest czyja jest własnośc zapewnic gotowośc bojową ma U.G i tak właśnie jest w mojej Gminie.
Pozdrawiam i życzę powodzenia

- Kontakt:
rejestracja samochodu
U nas była podobna sprawa, UG koniecznie chciał przerejestrować samochody na siebie, a mamy cztery, trzy obecnie zarejestrowane są na UG, a jeden na OSP i jest tak jak któryś z kolegów napisał: nie ważne jest na kogo zarejestrowany jest samochód, gmina zgodnie z Ustawą musi utrzymywać gotowość bojową.
Zakomunikuj to swojemu komendantowi i rób swoje!
Pozdrowienia!
Zakomunikuj to swojemu komendantowi i rób swoje!
Pozdrowienia!
-
- OSP (gm., woj.): woj. małopolskie
Formalności
Myślę że krok naprzód w tej sprawie będzie dobrym krokiem dla ogółu ludności - poprostu trzeba zapowiedzieć komendantowi że przejmujecie wóz bojowy od PSP i koniec, nie widzę w tym nic złego - wręcz przeciwnie, myślę że wzmacnianie swojego wyposażenia to podnoszenie poziomu ratownictwa. Pozdrawiam !
-
Topic author - Posty: 38
Formalności
Witam...
el komendante co do tych fal
to mam radę i dobrze by było byś z niej
skorzystał
. Mianowicie jak wcześniej pisałem rób swoje i załatwiaj samochód dla swojej jednostki , a jak już to będziesz miał za sobą to powiedz swojemu Komendantowi że na falach były zakłócenia i nic nie zrozumiałeś ani nie usłyszałeś
.
Pozdrawiam i życzę jeszcze raz powodzenia

skorzystał

Pozdrawiam i życzę jeszcze raz powodzenia