pytanie z serii dziwnych...
-
Topic author - Posty: 28
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
pytanie z serii dziwnych...
mamy w jednostce dosc dziwna sytuacjê i prosze wypowiedzcie siê co my¶licie na ten temat.
otó¿: dokonali¶my zmiany Prezesa OSP. Nowy Prezes otrzyma³ wszystkie dystynkcje i jest OK. Problem jest w tym , ¿e BY£Y PREZES prezentuje siê w dystynkcji PREZESA na róznego rodzaju uroczysto¶ciach. I wygl±da to tak jakbysmy mieli 2 prezesów. (¦MIESZNIE, PRAWDA)
Jakie jest prawo w takiej kwestji: czy BY£Y PREZES powinien zdaæ dystynkcje, czy tylko jej nie nosiæ.
Jak uwa¿acie?
otó¿: dokonali¶my zmiany Prezesa OSP. Nowy Prezes otrzyma³ wszystkie dystynkcje i jest OK. Problem jest w tym , ¿e BY£Y PREZES prezentuje siê w dystynkcji PREZESA na róznego rodzaju uroczysto¶ciach. I wygl±da to tak jakbysmy mieli 2 prezesów. (¦MIESZNIE, PRAWDA)
Jakie jest prawo w takiej kwestji: czy BY£Y PREZES powinien zdaæ dystynkcje, czy tylko jej nie nosiæ.
Jak uwa¿acie?
-
Patrz regulamin umundurowania na stronie Zawiązku OSP RP.
http://www.zosprp.pl/php/regulaminy/umundurowanie.pdf
Rozdział III paragraf 4 punkt 3.
Krokiewka wyjaśni wszystko.
Pozdrawiam
http://www.zosprp.pl/php/regulaminy/umundurowanie.pdf
Rozdział III paragraf 4 punkt 3.
Krokiewka wyjaśni wszystko.
Pozdrawiam
Ja miałem jeszcze lepszy przypadek w OSP. W poprzedniej kadencji zrobił kilka afer, narobił długów i ukradł nam kilka tysięcy złotych. Wyczekaliśmy do wyborów i całą ekipę posłaliśmy do lamusa, ale naczelnik nie chciał oddać pieczątek dokumentów itp. pisał podania o wsparcie rzeczowe do firm w imieniu osp a co dostał to sprzedawał żeby mieć na hazard.a najlepszym było to że nie chieli wycofać upoważnień do konta osp. na szczęście wszystko się skończyo dobrze. i tylko plotki i kłody (nieduże) nam rzucają pod nogi bo nie są się wstanie przeciwstawić wszystkiemu co robimy dla osp.
pozdrowienia dla wszystkich ochotników.
www.pakoslawice.prv.pl
www.pakoslawice.prv.pl
-
- Kontakt:
Widze że historia lubi sie powtarzać. Nasza jednostka miala identyczną przygodę tylko, że nie z Naczelnikiem a z Prezesem. Na szczescie jest juz wszystko dobrzepiotrkruk pisze:Ja miałem jeszcze lepszy przypadek w OSP. W poprzedniej kadencji zrobił kilka afer, narobił długów i ukradł nam kilka tysięcy złotych. Wyczekaliśmy do wyborów i całą ekipę posłaliśmy do lamusa, ale naczelnik nie chciał oddać pieczątek dokumentów itp. pisał podania o wsparcie rzeczowe do firm w imieniu osp a co dostał to sprzedawał żeby mieć na hazard.a najlepszym było to że nie chieli wycofać upoważnień do konta osp. na szczęście wszystko się skończyo dobrze. i tylko plotki i kłody (nieduże) nam rzucają pod nogi bo nie są się wstanie przeciwstawić wszystkiemu co robimy dla osp.
www.pakoslawice.prv.pl

pozdrawiam