Witam,
W mojej OSP zamierzamy budować nową Remizę, ponieważ stara powoli przestaje nadawać się do użytku tzn. Dach przecieka prawie w każdym miejscu, na ścianach jest grzyb. Remonty w tej chwili są nieopłacalne. Nową remizę chcemy wybudować koło Domu Strażaka - jakieś 400 metrów w linii prostej od starej remizy. Działka jest naszą własnością. Byliśmy w urzędzie miasta z wnioskiem o budowę remizy właśnie przez miasto, jednak aby taka akcja zaistniała, musielibyśmy oddać działkę miastu, ponieważ miasto nie może inwestować na prywatnym gruncie - tak nas poinformowano w UM. Czy tak jest naprawdę? I czy w przypadku, gdy sami podjęlibyśmy się budowy, możemy starać się o dotację z budżetu miasta?? Chcemy też starać się o dotację z ZG ZOSP RP. Jakie warunki musimy spełniać, oprócz złożenia wniosku??
Pozdrawiam.
Budowa Nowej Remizy
-
Topic author - Posty: 67
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Budowa Nowej Remizy
tia.
tylko jak przekazecie teren miastu to budynek będzie miasta -> miasto moze kiedys chciec się was pozbyc.
ciekaw jestem jak to wlasnie jest z budową nowej remizy na gruncie ktory jest wlasnoscią OSP.
na jakie dotacje/dofinansowania mozna liczyc.
tylko jak przekazecie teren miastu to budynek będzie miasta -> miasto moze kiedys chciec się was pozbyc.
ciekaw jestem jak to wlasnie jest z budową nowej remizy na gruncie ktory jest wlasnoscią OSP.
na jakie dotacje/dofinansowania mozna liczyc.
-
Topic author - Posty: 67
- Status: Offline
Re: Budowa Nowej Remizy
Też tak myślę. Teraz mam inne pytanko. Jakie dokumenty należy posiadać, żeby starać się o dotację ze strony ZG ZOSP,budżetu Miasta i z NFOŚiGW??. Od razu dodaję że nie jesteśmy w KSRG.tylko jak przekazecie teren miastu to budynek będzie miasta -> miasto moze kiedys chciec się was pozbyc.
Za odpowiedź i poradę z góry dziękuję.