Samochód pożarniczy czy taxi?

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
OSP Grabowiec
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Kontakt:
Status: Offline

Samochód pożarniczy czy taxi?

Post autor: OSP Grabowiec »

Czy to jest możliwe, że "Prezes i Naczelnik nie będą mieli wpływu na to gdzie będzie jeździł wóz bojowy"? Tak właśnie oznajmił naszemu zarządowi Pan Wójt. Czy on ma takie prawo, żeby dysponować samochodem pożarniczym jak mu się podoba? Proszę o radę jak zapobiec samowoli Pana Wójta.

utat

Re: Samochód pożarniczy czy taxi?

Post autor: utat »

Zgłoście to do Zarządu wojewódzkiej Strazy pożarnej

mirszew

Post autor: mirszew »

Samochód jest w Waszym zarządzie. Zobaczcie jak jest w dokumentach w Urzędzie Gminy. Czy samochód został Wam przekazany? Bez względu na własność to Wy dysponujecie sprzętem będącym na wyposażeniu jednostki. Będzie ciężko wygrać z Wójtem ale jeśli macie dosyć sił to nie odpuszczajcie. Nam się udało.

ana

Post autor: ana »

Witam! Mam podobne pytanie, może ktoś potrafi mi odpowiedzieć. Jeden ze strażaków, który nie miał uprawnień do kierowania samochodem pożarniczym użył tego samochodu, pod wpływem alkoholu, przewrócił samochód i porzucił. Oczywiście szybko policja dowiedziała się kto to zrobił. Czy znacie jakis zapis w regulaminach czy tym podobnych o tym w jakich celach można używać samochodu pożarniczego? Przeszukuję wszystko i nic nie mogę znaleźć. Bardzo proszę o pomoc.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat