Czy tak można???

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
firemanKNZ
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Czy tak można???

Post autor: firemanKNZ »

Mam jeszcze jedno pytanko!W OSP do której należę jest(psełdo)Komendant który został''WYBRANY"na naczelnika tejOSP,ale który nie posiada kursu naczelników,nawet nie posiada kursu dowódców zastępu!Czy taka osoba może zajmować takie stanowisko,i jeśli nie to w jaki sposób i na jaką ustawę prawną można się powołaćaby odwołać ją z tego stanowiska???To samo tyczy się gospodarza OSP!Czy można go odwołać ze stanowiska przed upływem kadencij i na jakiej podstawie prawnej lub przepisu można to zrobić???Gdzie szukać ewentułalnej stawy,lub rozporządzenia???Bardzo proszę o pomoc!

dawid_a

Re: Czy tak można???

Post autor: dawid_a »

A statut kolega dh zna?
Punkt o tym kto może zwołać zebranie zarządu.

Topic author
firemanKNZ

Post autor: firemanKNZ »

Zebranie nic nie da,bp ludzie z zarządu to koledzy facetów o których tu mowa!Myślisz dawid,czy jak ty tam masz,że tego nie przerabiałem?!Jeśli tak,to jesteś w błędzie!Straszny mądruś z ciebie!Z kąt ty jesteśz Przatowa?

dawid_a

Post autor: dawid_a »

firemanKNZ pisze:Zebranie nic nie da,bp ludzie z zarządu to koledzy facetów o których tu mowa!Myślisz dawid,czy jak ty tam masz,że tego nie przerabiałem?!Jeśli tak,to jesteś w błędzie!Straszny mądruś z ciebie!Z kąt ty jesteśz Przatowa?
Rok temu wymienilem prawie cały zarząd, pozostał tylko naczelnik.
Też mówili, że się nie da, że nie warto próbować itp.
KRS, NIP, REGON, trochę sprzętu, utworzenie MDP, strona www w roczek zrobione a mowili zeby rozwiązać tę jednostkę.
Tylko, że ja i nałaziłem się i naprosiłem się o porady co i jak i nigdzie z pozycji lepszego i przemądrzałego. Najpierw przeglądalem statut, ustawę o stow i p.poż. forum zosprp i strazaka.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat