witam
mam pytanie czy ktoś z was - zarząd gminny lub jednostka oSP odwoływała się od uchwały zarządu wojewódzkiego w sprawie przyznania dotacji do zakupu nowych samochodów w ramach wcześniej żłożonych wniosków.
Może przybliże mój problem. od 10 lat nasze jednostki składają wnioski do zarządu wojewódzkiego o dofinansowanie do zakupu samochodów, uzyskujemy pozytywne opinie zarządu powioatowego i komendy pSP i co z tego . Jesteśmy systematycznie pomijani bo dotację dostają te jednostki które sa bliskie sercu prezesowi powiatowemu. W ostatnich dwóch latach zostały przyznane po kolei dotacje dla jednostki z terenu gminy z której pochodzi prezes powiatowy i pieniądze te jednostki musiały zwrócić bo nie umiały ich wykorzystać. fakt ten nie przeszkadza ani zarządowi wojewódzkiemu ani powiatowemu w pozyskiwaniu środków z dotacji na zakup samochodów. i wszyscy udają że nic się nie stało.
Nasza Gmina jest położona przy trasie nr 8 Warszawa- wrocław przy drodze o dużym natężeniu ruchu, o znaczeniu międzynarodowym. na terenie gminy nie ma żadnych zakładów przemysłowych, jak mamy dbać o bezpieczeństwo swoje i innych ludzi jeżdżąc do akcji ponad 40 letnimi samochodami.Po prostu nam wstyd. ale tak myślę że wstyd powinno być również władzom powiatowym i wojewódzkim za brak rozsądku przy podejmowaniu decyzji i za stronniczość.
w zwiazku z tym chcę napisać odwołanie od uchwały zarządu wojewódzkiego chociaż nie mam nadzieji że to coś da.
w związku z powyższym prosze o pomoc
Pozdrawiam
Dh Prezes Zarządu Gminnego
Maria o.
odwołanie od uchwały zarządu wojewódzkiego ZOSP RP
-
Topic author - Posty: 1
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline