Regulamin Zawodów Sportowo-Pożarniczych OSP
-
Topic author - Posty: 1
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Regulamin Zawodów Sportowo-Pożarniczych OSP
Jak mam interpretować punkt regulaminu 2.3.1. ? ,,W zawodach gminnych do startu dopuszcza się wszystkie drużyny działające na tym terenie".
W naszej gminie duże jednostki (ilość członków) chcą wystawić w grupie A po dwie drużyny.
Ja się temu sprzeciwiam, bo uważam że to jest niezgodne z ideą równych szans w sporcie .Niestety na zarządzie oddziału gminnego ustalono że startuje dowolna ilość drużyn z jednostki, a nie reprezentacje jednostki.
Argumentują to że mają dużo zawodników i że wszyscy chcą startować i że regulamin na to zezwala.
Ja uważam że powinny startować REPREZENTACJE OSP . A dla pozostałych drużyn można utworzyć inną klasyfikacje.
Na przykład coś takiego jak w piłce nożnej.EKSTRAKLASA i MŁODA.EKSTRAKLASA(młodzież w przedziale wieku 16 -18 lat i dorośli którzy nie mieszczą się w I Reprezentacji).
no i oczywiście MDP 12-16lat według regulaminu CTIF.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH STRAŻAKÓW JANEK.
W naszej gminie duże jednostki (ilość członków) chcą wystawić w grupie A po dwie drużyny.
Ja się temu sprzeciwiam, bo uważam że to jest niezgodne z ideą równych szans w sporcie .Niestety na zarządzie oddziału gminnego ustalono że startuje dowolna ilość drużyn z jednostki, a nie reprezentacje jednostki.
Argumentują to że mają dużo zawodników i że wszyscy chcą startować i że regulamin na to zezwala.
Ja uważam że powinny startować REPREZENTACJE OSP . A dla pozostałych drużyn można utworzyć inną klasyfikacje.
Na przykład coś takiego jak w piłce nożnej.EKSTRAKLASA i MŁODA.EKSTRAKLASA(młodzież w przedziale wieku 16 -18 lat i dorośli którzy nie mieszczą się w I Reprezentacji).
no i oczywiście MDP 12-16lat według regulaminu CTIF.
POZDRAWIAM WSZYSTKICH STRAŻAKÓW JANEK.
-
- Kontakt:
Re: Regulamin Zawodów Sportowo-Pożarniczych OSP
porozmawiaj z naczelnikami innych OSP, bo kazdy inaczej moze interpretowac ten punkt regulaminu, może dojdziecie do kompromisu a jesli nie to skonsultujcie sie z sedziami 
a moim zdaniem z jednej jednostki OSP może startować więcej niż jedna drużyna, ale pod warunkiem, że jedna bedzie startowala normalnie w zawodach, a druga poza nimi
mysle ze wtedy by bylo sprawiedliwiej :]

a moim zdaniem z jednej jednostki OSP może startować więcej niż jedna drużyna, ale pod warunkiem, że jedna bedzie startowala normalnie w zawodach, a druga poza nimi

mysle ze wtedy by bylo sprawiedliwiej :]
Witam!! Chciałem się dowiedzieć ile płacą wam za gminne zawody sportowo pożarnicze.
Czy to jakiś przepis lub ustawa niepozwalająca przekroczyć jakiejś sumy, czy każda gmina płaci tyle ile ma zapisane w budżecie na taki cel? U mnie gmina płaci śmieszne 30zł na głowę.
Pozdrawiam i zachęcam do dyskusji.
Czy to jakiś przepis lub ustawa niepozwalająca przekroczyć jakiejś sumy, czy każda gmina płaci tyle ile ma zapisane w budżecie na taki cel? U mnie gmina płaci śmieszne 30zł na głowę.
A na jakiej podstawie płacą? Dla mnie śmieszne jest to, że płacą - zapytam a za co?Rumcajs pisze:Witam!! Chciałem się dowiedzieć ile płacą wam za gminne zawody sportowo pożarnicze.
Regulamin nie zabrania i w zawodach może brać udział dowolna ilość drużyn z jednostki. Po to są karty drużyn, możliwość kontroli tożsamości zawodników itd.
Myślę że koledze chodzi o to ile gmina daje na organizację zawodów bo nie słyszałem o płaceniu komuś za to że startuje w zawodach. Było by to śmieszne i żenująceFredek pisze:A na jakiej podstawie płacą? Dla mnie śmieszne jest to, że płacą - zapytam a za co?Rumcajs pisze:Witam!! Chciałem się dowiedzieć ile płacą wam za gminne zawody sportowo pożarnicze.
Regulamin nie zabrania i w zawodach może brać udział dowolna ilość drużyn z jednostki. Po to są karty drużyn, możliwość kontroli tożsamości zawodników itd.
Jeżeli dostajesz pieniążki za udział w zawodach gminnych to ciesz się, a nie wybrzydzaj, że to śmieszne 30 złotych. Moim zdaniem, a jestem w straży ponad 26 lat, udział w zawodach do przede wszystkim obowiązek jednostki, a poza tym, ekwiwalent gmina może wypłacać za udział w akcjach ratowniczo-gaśniczych oraz szkoleniach organizowanych przez PSP. Zawody organizowane są poza strukturami PSP, choć przez nich najczęściej obsługiwane (sędziowanie i sprzęt). W związku z czym nie marudź.
-
A to ci dopiero kabaret jak juz nawet za zawody placa ! I moje pytanie ! po co to robia ? jak TY czy WY jeszcze narzekacie ze to marne 30zl powinniscie to robic za darmo !!! malo ambitne typy jestescie !!! w tym wszystkim chodzi o wycwiczenie siebie o sprawdzenie sprawnosci i mozliwosci sprzetu i o dobra zabawe !!!!!! A NIE O KASE