Rejestracja OSP w Krajowym Sądzie Rejestrowym
-
Topic author - Posty: 70
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Kontakt:
- Status: Offline
Czy można by prosić o zamieszczenie na oficjalnej stronie Związku przykładowo wypełnionych wniosków o zarejestrowanie OSP w Krajowym Sądzie Rejestrowym? Umożliwiłoby to porównanie wniosków i poprawienie błędów. W tej chwili jestem w trakcie wypełniania wniosku, a wiem, że moi przyjaciele z innych jednostek mieli już kilkakrotnie zwracane wnioski. A już na pierwszej stronie wniosku KSR zastrzega sobie prawo do zwrotów bez podania przyczyny ... 

-
Ja rejestrowałem 2 jednostki. Poszło za pierwszym podejściem. Z reguły zaczynam od telefonu do KRS. Najczęściej otrzymuję wyczerpującą odpowiedź. Ostatnio zmienialiśmy statut - też poszło OK. Teraz mam ten sam kłopot bo będę rejestrował już trzecią OSP i mówiąc szczerze trochę zapomniałem jak to było. Dziś zadzwonię do sądu i się odezwę.
Mam 21 lat, w tym roku zostałem Prezesem OSP ( wymiana pokoleniowa ) i wszystko spadło na mnie, ale się cieszę, bo wreszcie będzie można pokładać wszystko tak, aby wyglądało na profesjonalną działalność, a nie na wegetacje.
Wprowadziliśmy dwie zmiany w Statucie naszej OSP oraz podjeliśmy dwie ważne uchwały: o powołaniu MDP oraz o powołaniu JOTu.
Rejestrację OSP w Krajowym Sądzie Rejestrowym będziemy przeprowadzać po raz pierwszy ( bo nikomu się wcześniej do tego nie paliło...
), więc z góry dziękuje za każdą możliwą pomoc.
Szczerze mówiąc, bardzo dużo skorzystałem z informacji zamieszcoznych na tym forum. Już zaniosłem wniosek o przyznanie torby PSP R-1 do Odziału KRUSu, rozpoczęliśmy kampanie pozyskiwania sponsorów do sfinansowania doposażenia mojej jendostki ( jesteśmy w KSRG ) w podstawowy sprzęt, ponieważ dostaliśmy drugi samochód pożarniczy, jest on goluśki, a do końca czerwca musimy wprowdzić go do gotowości bojowej, ponieważ grozi nam wycofanie z systemu. Nie mamy nawet podstawowego wyposażenia ochorny osobistej dla strażaków ( ATESTOWANEGO oczywiście ). Polityka zakupów naszych starych włodarzy była prowadzona beznadziejnie. Kupowali latarki, łomy, zamiast Nomeksów, hełmów, obuwia...itd.
Dziękuje wszystkim za pomoc, która bardzo mi się przydaje.
Mój kontakt: maneri@wp.pl lub osp-jarszewo@wp.pl
Ze strażackim pozdrowienie.... Maneri
Wprowadziliśmy dwie zmiany w Statucie naszej OSP oraz podjeliśmy dwie ważne uchwały: o powołaniu MDP oraz o powołaniu JOTu.
Rejestrację OSP w Krajowym Sądzie Rejestrowym będziemy przeprowadzać po raz pierwszy ( bo nikomu się wcześniej do tego nie paliło...

Szczerze mówiąc, bardzo dużo skorzystałem z informacji zamieszcoznych na tym forum. Już zaniosłem wniosek o przyznanie torby PSP R-1 do Odziału KRUSu, rozpoczęliśmy kampanie pozyskiwania sponsorów do sfinansowania doposażenia mojej jendostki ( jesteśmy w KSRG ) w podstawowy sprzęt, ponieważ dostaliśmy drugi samochód pożarniczy, jest on goluśki, a do końca czerwca musimy wprowdzić go do gotowości bojowej, ponieważ grozi nam wycofanie z systemu. Nie mamy nawet podstawowego wyposażenia ochorny osobistej dla strażaków ( ATESTOWANEGO oczywiście ). Polityka zakupów naszych starych włodarzy była prowadzona beznadziejnie. Kupowali latarki, łomy, zamiast Nomeksów, hełmów, obuwia...itd.
Dziękuje wszystkim za pomoc, która bardzo mi się przydaje.
Mój kontakt: maneri@wp.pl lub osp-jarszewo@wp.pl
Ze strażackim pozdrowienie.... Maneri
KRS
Teraz wiêkszo¶æ jednostek bêdzie mieæ taki problem - a wiêc mo¿e Zarz±d G³ówny nam pomo¿e. Po wyborach w OSP trzeba pomagaæ jednostkom, aby dope³nili tego obowi±zku.
-
Re: KRS
Druhny Druhowiestrażak pisze:Teraz większość jednostek będzie mieć taki problem - a więc może Zarząd Główny nam pomoże. Po wyborach w OSP trzeba pomagać jednostkom, aby dopełnili tego obowiązku.
W odpowiedzi na zapytanie polecam link: http://www.pozytek.ngo.pl/strona/49710% ... E2B66.html
Życzę powodzenia.
W przypadku pytań proszę o kontakt.
Pozdrawiam
Tomasz Poręba
tomasz.poreba@zg.zosprp.pl
Szamot
O ile pamiętam, to pod tym adresem http://www.zosprp.pl/php/index.php?mode ... d_dzial=42 już od dawna są te wnioski
O!polskie ratownictwo - http://ratownictwo.opole.pl
-
dziwi mnie to że jak wyżej jeden z druhów pisze OSP nie byla zarejestrowana w KRS a byla włączona do KSRG. Ciekawe na jakiej podstawie dostawała dotacje z KG PSP ?
sprostowanie
Przepraszam, źle napisałem... jednostka była zarejestrowana w 1992 w KSR ale potem były problemy z ponownym zarejestrowaniem... przepraszam za wprowadzenie w błąd
Pomocy w założeniu jednostki
Mam podobny problem z założeniem jednostki Osp. Prosiłbym o przykładowe druki, które są potrzebne do rejestracji na adres jkubiak@konin.lm.pl z góry dziękuje!!!! Mam jeszcze jedno pytanie gdzie można zdobyć druki : Protokół z zebrania założycielskiego OSP oraz Lista Założycieli OSP.
-
Witam!
Mam podobny problem, nasza OSP też była kiedyś zarejstrowana teraz powinna być jeszcze raz, jakie dokumenty wypełnić , czy może ktoś ma jakieś wzory swoich jednostek jak rejstrował, mójadres strazak81@o2.pl
Mam podobny problem, nasza OSP też była kiedyś zarejstrowana teraz powinna być jeszcze raz, jakie dokumenty wypełnić , czy może ktoś ma jakieś wzory swoich jednostek jak rejstrował, mójadres strazak81@o2.pl
Re: Rejestracja OSP w Krajowym Sądzie Rejestrowym
w sprawie rejestracji w krs, pozniej REGON, NIP proponuje poszukać moich postów bo przerabialem to jakis czas temu.
na dniach jadę do krs'u aktualizować dane.
jedyne co mogę zaproponować to nie bawić się w wysylanie pocztą papierków tylko pojechanie osobiscie - mi mile panie pomogly wypełnic prawie wszystko. drugi raz zawiozlem wszystko co trzeba - koszt moze i większy ale ma się sprawę szybko zalatwioną
na dniach jadę do krs'u aktualizować dane.
jedyne co mogę zaproponować to nie bawić się w wysylanie pocztą papierków tylko pojechanie osobiscie - mi mile panie pomogly wypełnic prawie wszystko. drugi raz zawiozlem wszystko co trzeba - koszt moze i większy ale ma się sprawę szybko zalatwioną
-
Może ktoś mi przesłać poprawnie wypełmniony wniosek do krs strazak81@o2.pl
-
mógłbym prosić o przesłanie takiego wniosku?? kamillo11118@wp.pl
-
- OSP (gm., woj.): gm. Golina woj.wielkopolskie
- Kontakt:
Ja wypełnałem wnioski. Gotowe (wypełnione) masz tutaj http://www.mysliborz.osp.org.pl/link.htmlstrazak8181 pisze:Może ktoś mi przesłać poprawnie wypełmniony wniosek do krs strazak81@o2.pl
Pozdrawiam:
Komendant Gminny ZOSP RP
Komendant Gminny ZOSP RP