Witam. Mam pewien problem i liczę na to, że ktoś będzie potrafił mi pomóc.
Chodzi o to, że nasz komendant gminny w tym roku po raz pierwszy żąda od jednostek OSP szczegółowego planu finansowego na nadchodzący rok. Niedawno mieliśmy zebranie zarządu na którym ustalaliśmy co chcemy w przyszłym roku kupić z funduszy gminnych, jakie inwestycje są potrzebne itp. No i przedstawiliśmy to komendantowi jak co roku, tak jak robią to wszystkie jednostki z naszej gminy. On to zaakceptował ale zażądał właśnie szczegółowego planu opartego na konkretnych ustawach, rozporządzeniach. Czyli każdy zakup, inwestycja na liście ma mieć poparcie w jakimś konkretnym paragrafie. No i tu jest problem bo nie wiem gdzie szukać konkretnych przepisów. Jak to w ogóle w całości miało by wyglądać. Nikt z innych OSP z terenu gminy też nie wie jak to zrobić. Czy ktoś z Państwa robił kiedyś coś takiego? Posiadacie może jakiś wzór lub coś podobnego? Byłbym wdzięczny za wszelką pomoc.
Mój e-mail: osp_nowa_wies@wp.pl
lub kamil237@wp.pl
Plan finansowy na 2010 rok.
-
Topic author - Posty: 472
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Plan finansowy na 2010 rok.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
Re: Plan finansowy na 2010 rok.
mam pytanie czy każda OSP jeśli są 3 składa plan budżetu do Urzędu Gminy sama , czy składa do komendanta gminnego a ten składa do urzędu, kto dysponuję budżetem