Dystynkcje pełnionej funkcji

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.
Awatar użytkownika

Topic author
virus
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Dystynkcje pełnionej funkcji

Post autor: virus »

Z racji tego, iż jestem nowym użytkownikiem tego forum chciałbym się z wszystkimi przywitać.

Mam pytanie co do noszenia dystynkcji pełnionej funkcji. Otóż jeżeli jestem w zarządzie miejscowej jednostki sekretarzem to jaką powinienem nosić dystynkcję? Jeżeli do tej pory nosiłem dystynkcję dwoma belkami (dowódca roty) to która dystynkcja będzie ważniejsza - ta nowa z zarządu czy ta stara z dwoma belkami?

Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
"Bogu na chwałę, ludziom na ratunek"

Rafal998
Kontakt:

Re: Dystynkcje pełnionej funkcji

Post autor: Rafal998 »

nosisz zawsze najwyższa czyli dla ciebie "członek zarządu" z jedną gwiazdką

arusloczek
OSP (gm., woj.): osp Ł. Ś Śląskie

Re: Dystynkcje pełnionej funkcji

Post autor: arusloczek »

patrząc na to logicznie dystynkcje członka zarządu noś tylko i wyłącznie na mundurze wyjściowym, ewentualnie koszarowym jeżeli gdzieś jedziesz załatwiać sprawy reprezentując jednostkę natomiast patrząc z perspektywy typowo operacyjnej na nomex-ie pozostaw sobie d-ce roty. W akcji nikogo nie obchodzi struktura ZOSP. Jedynymi osobami z zarządu które powinny nosić na nomex-ie taka samą dystynkcję jak na mundurze wyjściowym jest Naczelnik i jego zastępca reszta ni jak ma powiązanie swojej funkcji w zarządzie z działalnością operacyjną JOT.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat