Mam problem którzy z powodu braku zainteresowania o jednostkę przez zarząd dwóch druhów zresztą członkowie komisji rewizyjnej jeden prezes drugi zastępca prezesa komisji rewizyjnej zaczęli poważnie dbać o jednostkę. Nie będę wymieniał szczegółów bo nie oto mi chodzi. Piszę do was drodzy druhowie ponieważ na zebraniu zarządu na którym w/w druhowie nie byli obecnie zostali poprzez uchwałę zawieszeni na okres 6 miesięcy z powodu tu cytat:"z druhem n/n samowolnie i przedterminowo rozpoczęli rozprowadzanie kalendarzy oraz owe kalendarze rozprowadzali na terenie wsi xxxx gdzie kalendarze od wielu lat rozprowadzają strażacy z osp xxxx". Pomijając fakt iż drugi argument jest prawdziwy niestety tak się wydarzyło ale druhowie ci wziąwszy listy gdzie były wypisane tereny gdzie zostały rozprowadzane kalendarze jak i adresy mieszkańców którzy to kupili kalendarz jak i podana kwota jaką wpłacili udali się do prezesa tejże jednostki i sporawe załatwili polubownie oddając kwotę która zebrali. Sprawa została zamknięta jak stwierdził sam prezes jednostki xxxx . To znowu argument pierwszy jest kompletnym absurdem!!

Czy zarząd morze zawiesić przewodniczącego komisji i nakazaniu oddania dokumentacji jak i czy cała ta sprawa na jakiekolwiek podstawy prawne.
Nasza jednostka od kilku lat jest kompletnie zaniedbywana przez zarząd i nie najlepiej się dzieje dlatego też pisze tutaj prosząc o pomoc bo nie wiem czy tak porostu morze być.
Z góry dziękuje za pomoc