JEDZENIE?!?
-
Topic author - Posty: 10
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): biała podlaska, lubelskie
- Status: Offline
JEDZENIE?!?
czy przysługuje jedzenie przy długotrwałej akcji?
1 po ilu godzinach trwania akcji ratowniczej?
2 kto jest odpowiedzialny za zorganizowanie posiłku energetycznego?, gorąca herbata zimą?
3 a moze to tylko plotka?
1 po ilu godzinach trwania akcji ratowniczej?
2 kto jest odpowiedzialny za zorganizowanie posiłku energetycznego?, gorąca herbata zimą?
3 a moze to tylko plotka?
Re: JEDZENIE?!?
Po co się trudzić szukaniem http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.ph ... cji#p14123
jak można se nowy wątek założyć
jak można se nowy wątek założyć

Jajakobyły
Nie wiem jak to jest z przepisami ale u nas zostało to załatwione w ten sposób, że jeżeli akcja trwa dłużej niż 5 godzin to gmina ma umowę z pewnym panem i on nam dowozi ciepłe posiłki, kanapki, gorące i zimne napoje (wszystko zależy od zapotrzebowania) i wystawia rachunek na gminę i gmina za to płaci. Sprawdzone już kilkukrotnie działa i wszyscy są zadowoleni. Najbardziej strażacy bo człowiek ten naprawdę sumiennie wywiązuje się z umowy. Daleko, blisko, środek nocy czy dnia zawsze jest na telefon.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
-
- OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)
- Status: Offline
kamil237 pisze:Daleko, blisko, środek nocy czy dnia zawsze jest na telefon.

Zazdroszczę takich układów

@Jarek myślę że tak być nie powinno i warto chyba na poważnie poruszyć sprawę na najbliższym zebraniu zarządu gminnego. Przecież tam są prawie sami strażacy no i zazwyczaj wójt również i myślę że każdemu powinno zależeć na uregulowaniu takich kwestii. Myślę, że tak jak nam tak i wam coś się od gminy należy. A jeżeli w gminie tego problemu nie widzą to chyba czas im oczy otworzyć. OSP to nie tania i bezwarunkowa siła robocza a tak nas chyba niektórzy postrzegają.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
W związku z tym, że tamat się powtarza zamykam wątek.