Rejestracja OSP w KRS.
-
Topic author - Posty: 12
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Jakubowo Lubińskie gm.Przemków woj.dolnośląskie
- Status: Offline
Rejestracja OSP w KRS.
Witam was drodzy druhowie. Nasza straż mówiąc bez ogródek przez około 40 lat wegetowała. Ludzie przypominali sobie o jej istnieniu tylko przy okazji zawodów oraz pożarów. Oraz powodzi. Na szczęście znalazło się kilkunastu ludzi, którym zaczęło zależeć. Wspólnymi siłami staramy się odbudować nasze OSP. Zważywszy na to, że praktycznie na każdym kroku ubiegając się o jakiekolwiek wsparcie finansowe potrzebny jest numer KRS potrzebuję pomocy z waszej strony. Mianowice. Do wniosku o nadanie numeru KRS należy dołączyć 6 załączników. Są to:
1 Statut
2 Protokół
3 Uchwała o powołaniu organizacji
4 Lista założycieli
5 Uchwała o wyborze Komitetu Założycielskiego
6 Uchwała o wyborze organów
Czy ktokolwiek z Państwa może mi pomóc i nakierować w jaki sposób napisać te załączniki? Nigdy tego nie robiłem więc nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Będę wdzięczny za każdą pomoc! Pozdrawiam.
1 Statut
2 Protokół
3 Uchwała o powołaniu organizacji
4 Lista założycieli
5 Uchwała o wyborze Komitetu Założycielskiego
6 Uchwała o wyborze organów
Czy ktokolwiek z Państwa może mi pomóc i nakierować w jaki sposób napisać te załączniki? Nigdy tego nie robiłem więc nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać. Będę wdzięczny za każdą pomoc! Pozdrawiam.
-
Re: Problem przy wniosku do KRS.
Dodam tylko, że statut już posiadam.
-
Re: Rejestracja OSP w KRS.
Dziękuję bardzo kwas.
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
numeru KRS nie macie zaniedbanie zarządu osp ,jest też regon,a pozatym jeszcze nie zdażyło mi się żeby ktoś wołał krs ,ale my to mamy i podajemy w danych ,a wszelkie zmiany w zarządzie podaje się do krskancer pisze:Dziękuję bardzo kwas.
Nie abym się czepiał
ospglinik bardzo pomogłeś swoją wypowiedzia koledze.
Najpierw czytaj ze zrozumieniem a potem pisz.
Popieram Kwas - jeżeli ktoś nie chce pomóc , niech lepiej nic nie pisze.
-
ja też się nie czepiamkwas pisze:Nie abym się czepiał
Witam was drodzy druhowie. Nasza straż mówiąc bez ogródek przez około 40 lat wegetowała. Ludzie przypominali sobie o jej istnieniu tylko przy okazji zawodów oraz pożarów.
-
ospglinik pisze:ja też się nie czepiam chyba wyraznie pisze że jednostka działa tylko krs nie mielikwas pisze:Nie abym się czepiał
Witam was drodzy druhowie. Nasza straż mówiąc bez ogródek przez około 40 lat wegetowała. Ludzie przypominali sobie o jej istnieniu tylko przy okazji zawodów oraz pożarów.
-
To, że przez 40 lat wegetowała na pewno nie jest moją winą. Ale to temat na inną rozmowę. Nie zgodzę się z Tobą kolego ospglinik. Na każdym kroku KRS jest potrzebny. Mam tu na myśli głównie pozyskiwanie środków na jednostkę. Musisz mieć również konto bankowe, którego jako stowarzyszenie nie mamy, ponieważ potrzebny jest nam numer KRS. I taka koło się zamyka... Ważne jest to, że wśród młodzieży jest chęć. Jest pasja do działania. Chcemy się rozwijać. I iść dalej. Pomimo swojego młodego wieku (22 lata) staram się robić wszystko, żeby to zadziałało. Mam ponadto pytanie. Funkcjonujemy jako OSP od 1949 roku. Z tym, że jak to mówi nasz sołtys nieformalnie. Mamy NIP oraz REGON. Tutaj pojawia się moje pytanie. We wniosku do KRS istnieje uchwała o powołaniu organizacji. Czyli żeby sformalizować naszą organizacje tj. naszą OSP musimy ją założyć od początku? Bo nie rozumię tego:) Będę wdzięczny za każdą pomoc!!:D
-
- OSP (gm., woj.): OSP Zagościniec
Nic nie musisz od nowa zakładać. Jednostka istnieje i musisz ją zarejestrować w sądzie żeby uzyskać nr KRS.
Tutaj masz wszystko opisane - http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.ph ... 390#p10171
Tutaj masz wszystko opisane - http://www.zosprp.pl/forum/viewtopic.ph ... 390#p10171
-
Dzięki Grzesiu!:)
-
kolego ja tylko napisałem ze ktos zawalił ,w sumie przepraszam przedtem niebyło wpisów do krs=ów wpisywali gdzies to pózniejczytałem niepowiem ci dokładnie ale trzeba złożyc wniosek, o rejestrację nadanie numeru,zwolnienie od kosztów postępowania ,formularze z członkami zarządu i komisji rewizyjnejkancer pisze:To, że przez 40 lat wegetowała na pewno nie jest moją winą. Ale to temat na inną rozmowę. Nie zgodzę się z Tobą kolego ospglinik. Na każdym kroku KRS jest potrzebny. Mam tu na myśli głównie pozyskiwanie środków na jednostkę. Musisz mieć również konto bankowe, którego jako stowarzyszenie nie mamy, ponieważ potrzebny jest nam numer KRS. I taka koło się zamyka... Ważne jest to, że wśród młodzieży jest chęć. Jest pasja do działania. Chcemy się rozwijać. I iść dalej. Pomimo swojego młodego wieku (22 lata) staram się robić wszystko, żeby to zadziałało. Mam ponadto pytanie. Funkcjonujemy jako OSP od 1949 roku. Z tym, że jak to mówi nasz sołtys nieformalnie. Mamy NIP oraz REGON. Tutaj pojawia się moje pytanie. We wniosku do KRS istnieje uchwała o powołaniu organizacji. Czyli żeby sformalizować naszą organizacje tj. naszą OSP musimy ją założyć od początku? Bo nie rozumię tego:) Będę wdzięczny za każdą pomoc!!:D