Firma-przekazanie darowizny dofinansowania
-
Topic author - Posty: 4
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Kępniewo, warmińsko mazurskie
- Status: Offline
Firma-przekazanie darowizny dofinansowania
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jak mogę przekazać dofinansowanie na OSP. Posiadam własną firmę, i chciałbym pomóc jednej jednostce, ale nie wiem jak wychodzi to z fakturami i reszta dokumentów. Był bym bardzo wdzieczny jeżeli ktoś mógłby mi to wyjaśnić.
Chciałbym się dowiedzieć jak mogę przekazać dofinansowanie na OSP. Posiadam własną firmę, i chciałbym pomóc jednej jednostce, ale nie wiem jak wychodzi to z fakturami i reszta dokumentów. Był bym bardzo wdzieczny jeżeli ktoś mógłby mi to wyjaśnić.
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
Re: Firma-przekazanie darowizny dofinansowania
Dziękuję w imieniu tej jednostki.
Ja radziłbym spytać się Księgowego, jeżeli taką osobę zatrudniasz.
Ja radziłbym spytać się Księgowego, jeżeli taką osobę zatrudniasz.
-
- OSP (gm., woj.): warmińsko-mazurskie
Możesz np. zostać członkiem wspierającym danej OSP. Wtedy określasz wysokość składek jakie opłacasz i masz na to podkładkę. Możesz również przekazać dla tej OSP darowiznę na realizację celów statutowych na podstawie pisma, które ta jednostka by do ciebie napisała.
-
- OSP (gm., woj.): pow.Łowicz, woj. łódzkie
DanielOSP pisze:Możesz np. zostać członkiem wspierającym danej OSP. Wtedy określasz wysokość składek jakie opłacasz i masz na to podkładkę. Możesz również przekazać dla tej OSP darowiznę na realizację celów statutowych na podstawie pisma, które ta jednostka by do ciebie napisała.
Dokładnie "NA CELE STATUTOWE" tak nadleśnictwo nam przekazało pieniążki.
warto poczytać ,z tego co słyszałem możesz odpisać 10% od dochodu rocznego ale upewnij u się księgowe pozdro....http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=d ... 8OzedPSAcwdawid00029 pisze:Witam!
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
-
- OSP (gm., woj.): Opatów, Śląskie
Czy jest jakaś górna granica dla darowizny na OSP po przekroczeniu której jednostka musi uiścić podatek?