Wykorzystanie prywatnego quada
-
Topic author - Posty: 436
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Wykorzystanie prywatnego quada
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wykorzystaniem kolegi wspierającego i jego prywatnego profesjonalnego quada do działań. On jest jak najbardziej za , zastanawiam się jak to zrobić żeby można było go wykorzystać np: rozpoznanie lub poszukiwanie zaginionej osoby ? doradzcie co i jak i czy jest taka możliwość i na jakich zasadach?
-
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
Re: Wykorzystanie prywatnego quada
wuju, dobry temat. Też coś takiego przeszło mi ostatnio do głowy. Myślę, że było by to bardzo dobre rozwiązanie, ale wydaje mi się, że to może tylko być w czynie społecznym wykorzystane(czyli jak to u nas się mówi " ku chwale").
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"
"co nie uśmierci to podwójnie wzmocni mnie"
-
A kto odpowiadał by gdyby zadysponowany przez was quadowiec uległ wypadkowi w czasie akcji ? Żaden rozsądnie myślący dowódca akcji nie pozwoli sobie na coś takiego.
-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
Ja w swoich dokumentach mam coś takiego:
"Wzór nr 6"
Jest też "Wzór nr 6A" dot. zwrotu mienia.
Z tego co wiem, to na podstawie tych dokumentów właściciel ma prawo wystąpić do Skarbu Państwa o zwrot kosztów.
Jeśli właściciel ma prawo do brania udziału w akcjach to nie będzie problemów z "wypadkami"
"Wzór nr 6"
Dalej wypisuje się co jest przejmowane, kiedy, opis stanu, miejsce na podpis KRD i właściciela mienia.POKWITOWANIE
PRZEJĘCIA MIENIA W UŻYTKOWANIE
Na podstawie art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 24 sierpnia 1991 r. o Państwowej Straży Pożarnej (Dz. U. Nr 88 poz. 400 z późniejszymi zmianami) oraz art. 25, ust 1 pkt 3 ustawy z dnia 24 sierpnia 1991 r. o ochronie przeciwpożarowej (Dz. U. Nr 81 poz. 351 z późniejszymi zmianami) kwituję przejęcie w użytkowanie na czas prowadzenia działań ratowniczych w dniu...
Jest też "Wzór nr 6A" dot. zwrotu mienia.
Z tego co wiem, to na podstawie tych dokumentów właściciel ma prawo wystąpić do Skarbu Państwa o zwrot kosztów.
Jeśli właściciel ma prawo do brania udziału w akcjach to nie będzie problemów z "wypadkami"
-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
Ja tylko przypominam o konieczności prowadzenia działań R-G w rotach. Zmieścicie się na jednego quada? Ewentualnie macie drugi pojazd pod ręką?wujo2010 pisze:Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wykorzystaniem kolegi wspierającego i jego prywatnego profesjonalnego quada do działań. On jest jak najbardziej za , zastanawiam się jak to zrobić żeby można było go wykorzystać np: rozpoznanie lub poszukiwanie zaginionej osoby ? doradzcie co i jak i czy jest taka możliwość i na jakich zasadach?
Ostatnio podczas akcji przejeliśmy w urzytkowanie traktor i kierowce
(nie stawiał oporu) więc bardziej przychylam się do opowiedzi kolegi JakubB . Może tędy droga , wiadomo bez szaleństw .

-
- OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
- Kontakt:
W programie kevina też była pokazana straż gdzie zostały zadysponowane prywatne konie do poszukiwań 

Bogu na chwałę, ludziom na pożytek
Właśnie ten kolega od quada , opowiedział mi autenyczne zdarzenie. Grupa osób na quadach, która miała spotkanie w pobliżu Góry Kamieńsk, zaproponowala strażakom pomoc w poszukiwaniu zaginionej osoby. Akcja ta zakończyła się sukcesem 

-
- OSP (gm., woj.): Strzebieszew,Domaniewice,Łódzkie
I zrobili to w czynie społecznym
"Bogu na chwałę, ludziom na pożytek"