karty sprzetu silnikowego

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
Kriss
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): Koczała,pomorskie
Kontakt:
Status: Offline

karty sprzetu silnikowego

Post autor: Kriss »

Mam pytanie czy w waszych gminach stosują też taka zasadę że najpierw OSP musi przekazać uchwałą zarządu sprzęt silnikowy zakupiony we własnym zakresie, np.pilarka,czy też niagara,na urząd gminy bo inaczej nie wydadzą kart na ten sprzęt a co za tym idzie nie kupią paliwa do tegoż sprzetu?
U nas właśnie skarbnik gminy stosuje taką zasadę twierdząc że inaczej nie ma podstawy prawnej żeby zakupić paliwo na ten sprzęt.
Tym sposobem pozbyliśmy się prawa własności na cały sprzęt silnikowy który kupiliśmy sami,ktoś z Was też tak ma?

XCerber
OSP (gm., woj.): Pinczyn, Zblewo, Pomorskie

Re: karty sprzetu silnikowego

Post autor: XCerber »

sprzet jednostki ale na utrzymaniu gminy. otrzymalismy samochod i przy kwitach od przekazania jest info od wojta ze wyraza zgode na utrzymanie samochodu z gminnej kasy
Awatar użytkownika

kamil237

Re: karty sprzetu silnikowego

Post autor: kamil237 »

Totalna głupota pani z UG.
I tak dobrowolnie oddajecie ten sprzęt gminie? Sprzęt za kilka tysięcy które zapewne łatwo wam na konto nie wpłynęły... To już wolał bym samemu paliwo kupować.
U mnie robimy tak, ze po zakupie sprzętu silnikowego pisze pismo do wójta z prośbą o wydanie karty pracy i ustalenie normy paliwowej. I tyle. Nic nikomu nikt nie przekazuje.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat