Witam jestem sekretarzem OSP i
Ostatnio w gminie dali mi do wypełnienia wniosek o zmiane przedstawiciela do KRS i mam pytanie kto powinien to wypełnić sekretarz czy naczelnik czy jeszcze ktos inny?
I ogólnie jezeli miał by ktoś coś takiego wypełnione to mógłby mi przesłać do ja się w tych tematach jeszcze nie oriętuje
Email: osp.porajow@op.pl
Wniosek o zmianę przedstawiciela do KRS
-
Topic author - Posty: 14
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Porajów, Bogatynia, Dolnośląskie
- Status: Offline
Re: Wniosek o zmianę przedstawiciela do KRS
Nie rozumiem, jeżeli dokonaliście zmian w waszym zarządzie czy komisji rewizyjnej to powiniście to sami zgłosić do KRS a co ma do tego gmina, chyba, że nie panujecie nad dokumentacją w swojej jednostce to chcieli zmusić was właściwego posępowania w przypadku zmian.
-
- OSP (gm., woj.): OSP Binarowa gm. Biecz woj. małopolskie
- Status: Offline
Witam.
Bez poprzednich dokumentów ( ostatniego rejestru KRS) raczej nie będziesz w stanie poprawnie nic zmienić teraz, gdyż aby coś zmienić musisz wykazać jak było a jak jest teraz. Tak to mniej więcej prosto można wytłumaczyć. Musisz uzyskać aktualny odpis ( może ktoś z pracowników gminy Ci pomoże jak nie wiesz jak) i na jego podstawie dokonasz zmian. Inaczej dostaniesz odpowiedź, ze źle są wypełnione. Nie jest określone kto ma to wypełniać, natomiast w drukach jest napisane kto ma to podpisać. Jeżeli nie rozumiecie co tam jest napisane poproście kogoś kto Wam to wytłumaczy. Jeśli nie znajdziecie nikogo to poproście w Waszej powiatowej komendzie PSP a nie wierzę, że Wam nie pomogą. To też nasi koledzy. W dodatku dobrzy.
Pozdrawiam.
Bez poprzednich dokumentów ( ostatniego rejestru KRS) raczej nie będziesz w stanie poprawnie nic zmienić teraz, gdyż aby coś zmienić musisz wykazać jak było a jak jest teraz. Tak to mniej więcej prosto można wytłumaczyć. Musisz uzyskać aktualny odpis ( może ktoś z pracowników gminy Ci pomoże jak nie wiesz jak) i na jego podstawie dokonasz zmian. Inaczej dostaniesz odpowiedź, ze źle są wypełnione. Nie jest określone kto ma to wypełniać, natomiast w drukach jest napisane kto ma to podpisać. Jeżeli nie rozumiecie co tam jest napisane poproście kogoś kto Wam to wytłumaczy. Jeśli nie znajdziecie nikogo to poproście w Waszej powiatowej komendzie PSP a nie wierzę, że Wam nie pomogą. To też nasi koledzy. W dodatku dobrzy.
Pozdrawiam.
Nie jest tak źle, aktualne dane można sprawdzić tutaj:https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu
Nie rozumiem tylko, jaki to wniosek dostałeś, możesz napisać jaki ma symbol?
Nie rozumiem tylko, jaki to wniosek dostałeś, możesz napisać jaki ma symbol?
O!polskie ratownictwo - http://ratownictwo.opole.pl
Ale czy napewno chodzi o KRS (Krajowy Rejestr Sądowy) ??
Może chodzi o KSRG (Krajowy System Ratowniczo - Gasniczy) ? bo wiele osób myli te 2 podobne skróty....
Bo Urząd Gminy nie ma nic wspólnego z KRS-em i nawet sąd nie zwraca się z żadnymi sprawami do UG.
Dziwne by było gdyby sąd zwrócił się do UG w waszej sprawie... Gdyby coś chciał od was, wysłałby pismo na adres korespondencyjny który jest zarejestrowany w sądzie.
Może chodzi o KSRG (Krajowy System Ratowniczo - Gasniczy) ? bo wiele osób myli te 2 podobne skróty....
Bo Urząd Gminy nie ma nic wspólnego z KRS-em i nawet sąd nie zwraca się z żadnymi sprawami do UG.
Dziwne by było gdyby sąd zwrócił się do UG w waszej sprawie... Gdyby coś chciał od was, wysłałby pismo na adres korespondencyjny który jest zarejestrowany w sądzie.