Wprowadzenie do kościoła

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.

Topic author
Dziadeusz
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Wprowadzenie do kościoła

Post autor: Dziadeusz »

Witam,
w mojej parafii są dwie jednostki OSP zawsze do kościoła oraz na wszystkich uroczystościach wszystkich prowadził prezes z sąsiedniej jednostki ze względu na to, że był również prezesem Gminnym. Obecnie jednak został odwołany (prawomocny wyrok). Jak w takiej sytuacji powinno to wyglądać? Obecnie nasi prezesi są równi stopniem więc jest to kwestia dogadania jednak tamten nie chce ustąpić. Fajnie było by gdyby raz na jakiś czas przewodził nasz prezes ;) Są może na to jakieś przepisy prawne?
Awatar użytkownika

fireman90

Re: Wprowadzenie do kościoła

Post autor: fireman90 »

Dziadeusz pisze:Są może na to jakieś przepisy prawne?
O takich sytuacjach, twórcom regulaminów wszelakich pewnie się nie śniło.
Dziadeusz pisze:nasi prezesi są równi stopniem więc jest to kwestia dogadania jednak tamten nie chce ustąpić.
Jeśli Wasz Prezes nie cierpi na przerost ambicji, powinien ustąpić tamtemu zgodnie z zasadą "mądry głupszemu ustępuje". W przeciwnym razie niech przed przemarszem ciągną może zapałki :)
Z mojego podwórka - u nas kompanię prowadzi Naczelnik.za nim tamburmajor i orkiestra a Prezes maszeruje w szyku w drugiej lub trzeciej dwójce.
Jajakobyły
Awatar użytkownika

yrahsjd

Post autor: yrahsjd »

Moim zdaniem jako pierwszy powinien kroczyć najbardziej rozmodlony Prezes:) jak sprawdzić , który bardziej pobożny to proste! wystarczy przepytać z całego katechizmu :)

pozdrawiam serdecznie

Topic author
Dziadeusz

Post autor: Dziadeusz »

Przepytanie z katechizmu mi się spodobało :D
Czyli dla świętego spokoju zostanie tak jak było, czyli nasz zawsze ustępuje.
Dzięki panowie za info ;)
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat