OSP a stan zdrowia
-
Topic author - Posty: 7
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Zachodniopomorskie
- Status: Offline
OSP a stan zdrowia
Witam
U nas w OSP jest strażak który nie ma jednego oka , drugiego ma wade . Czy on może wyjeżdzać do pożarów ?
U nas w OSP jest strażak który nie ma jednego oka , drugiego ma wade . Czy on może wyjeżdzać do pożarów ?
-
- OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
- Kontakt:
Re: OSP a stan zdrowia
Niech pójdzie na badania (prawdziwe, a nie 50zł = pieczątka), to się okaże. Na 99% nie może, ale medycyny nie kończyłem 

Starszy sikawkowy
-
On sam nie pójdzie na badania . Ale ja bym go z chęcią posłał tam bo nie podoba mi się że on z nami jeździ i zawsze dowodzi .
-
- OSP (gm., woj.): Pilzno, woj. Podkarpackie
- Kontakt:
A ma wogóle badania?turbojet pisze:On sam nie pójdzie na badania . Ale ja bym go z chęcią posłał tam bo nie podoba mi się że on z nami jeździ i zawsze dowodzi .

To, że niema oka nie znaczy, że nie może jeździć i dowodzić a Tobie chyba szkoda, że masz zdrowe oczy i musisz go słuchać? U nas badania to fikcja myślę że nie tylko u nas. Osp to nie Psp i wiadomo jak jest ....
Piękniejszy od ciszy jest tylko dźwięk syreny
-
Nie o to chodzi że mi szkoda , ale rozjebał najlepsze OSP z gmniny .
-
Powiedzcie mi że są jeszcze w kraju jednostki które biorą udział w akcjach bez badań i szkoleń , to jest przecież niemożliwe. Tak jak kolega wyżej napisał "też medycyny nie kończyłem" ale na 100% z jednym okiem to on udziału w akcjach brać nie może.
-
No są jeszcze takie jednostki . U nas 8 lat temu , ludzie zabijali się żeby jeździć . wszyscy mieli odpiewdnie przeszkolenie badania itd , teraz jest max 5 strażakow chcących jeździć a do akcji prawie nigdy nie wyjeżdzamy w komplecie .
-
- OSP (gm., woj.): Pilzno, woj. Podkarpackie
- Kontakt:
U nas w gminie to dopiero rok temu porobili badania jednostką po za KSRG. I to po 5 osób w każdej jednostceslawek.998 pisze:Powiedzcie mi że są jeszcze w kraju jednostki które biorą udział w akcjach bez badań i szkoleń , to jest przecież niemożliwe.

U nas w całej gminie jest 10 OSP, żadnej w KSRG, tylko w naszej mamy szkolenia, badania i ubrania specjalne - jak sie coś dzieje to jeżdżą wszystkie.....
STAR POWER
-
Nasze OSP jest w KSRG , mamy niestety jeszcze Stara 244, ale sprzęt najlepszy ze wszystkich OSP w powiecie .
-
Co wy jeszcze robicie w KSRG - 5 strażaków do wyjazdu a dowodzący bez oka - Bareja pewnie niezłą komedie by nakręcił wiedząc o was. Bez urazy ale to nie tak powinna wyglądać OSP.turbojet pisze:Nasze OSP jest w KSRG , mamy niestety jeszcze Stara 244, ale sprzęt najlepszy ze wszystkich OSP w powiecie .
-
Dobrze o tym wiem. Dlatego założyłem ten post . Wołają nas bardzo często , do wszystkiego pożary wypadki itd . 5 strażaków ale zawsze ktoś jedzie , sprzęt też mamy dobry.
-
- OSP (gm., woj.): glinik,podkarpackie
wg mnie można pytać na forum o sprawy straży ,ale po co upubliczniać takie coś i psuć sobie opinię nie tylko jednostce ale pozostałym druhom takie rzeczy załatwia się we własnym gronie
-
Z taką dysfunkcją wzroku na stanowisku? To jest niebezpieczne.