Bieganie
-
Topic author - Posty: 5
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Rybnicki Śląskie
- Status: Offline
Bieganie
Witam serdecznie całą ogniową Brać!
Zakładam nowy temat, gdyż nic co mnie interesuje nie pasowało.
A więc:
Co myślicie na temat organizacji, raz w tygodniu biegania całej jednostki? Integracyjno- rekreacyjnie, dla poprawy formy? Myślę, ze ta godzina, nikogo nie zbawi a wpływ będzie miała pozytywny. Można z czasem urozmaicać, trasy w zadania, czy biegi orientacyjne, jednak głównym celem jest poprawa sprawności. Jakieś sugestie, pomysły?
Zakładam nowy temat, gdyż nic co mnie interesuje nie pasowało.
A więc:
Co myślicie na temat organizacji, raz w tygodniu biegania całej jednostki? Integracyjno- rekreacyjnie, dla poprawy formy? Myślę, ze ta godzina, nikogo nie zbawi a wpływ będzie miała pozytywny. Można z czasem urozmaicać, trasy w zadania, czy biegi orientacyjne, jednak głównym celem jest poprawa sprawności. Jakieś sugestie, pomysły?
Re: Bieganie
Ja uważam, że to świetny pomysł
Sama biegam 2 razy w tygodniu, ale to nie to samo co w grupie.

A mnie właśnie bieganie w grupie nigdy nie motywowało, za to moje koleżanki tylko tak chodzą biegać. Jak widać, to człowiek, to inna opinia.
-
- OSP (gm., woj.): województwo lubelskie
W grupie zawsze ma się większą motywację.
Z reguły jest tak, że w grupie raźniej i są większe szanse, że koleżanki cię wyciągną na bieganie niż sama miałabyś biegać, ale wszystko jest zależne jak do tego podchodzimy. Gdy chcemy coś osiągnąć bieganiem, chodzi mi o poprawienie wydolności, zrzucenie kg, to lepiej wyposażyć się w odpowiedni zegarek który mierzy tętno i biegać z zaplanowanym planem treningowym.
W sieci można poszukać w jakich przedziałach tętna najlepiej spalamy kcal, a poprawiamy wydolność.
W sieci można poszukać w jakich przedziałach tętna najlepiej spalamy kcal, a poprawiamy wydolność.
Najlepsze plecaki turystyczne
Najważniejsze jest to, aby biegać w takich warunkach jakie są dla nas najodpowiedniejsze - i tu już nie ma różnicy, czy biegamy sami czy razem.
Takie bieganie, o ile jakieś walory integracyjne wprawdzie przedstawia, będzie bardzo niepożądane w sytuacji, kiedy uczestniczyć w nim będą osoby znajdujące się na różnym etapie wytrenowania.
Samemu nie byłbym zadowolony, gdybym musiał biec nie-swoim tempem.
Samemu nie byłbym zadowolony, gdybym musiał biec nie-swoim tempem.
-
- OSP (gm., woj.): Kętrzyn, warmińsko-mazurskie
Ja zapisałam się do klubu fitness gdzie są zajęcia z biegania i razem z grupą 10 osób biega się po lesie i miesci:). Jestem bardzo zadowolona z takiego rozwiązania:)
Tylko z nami urządzenia kosmetyczne oraz stylistka gdynia
Ja także chodzę do klubu fitness ale na zumbę. Poza tym ćwiczę w domu z sąsiadką, która niedawno urodziła dziecko. Znalazła ćwiczenia po ciąży na e-mama.tv i razem realizujemy trening. Ułożyła go fizjoterapeutka, która sama jest mamą, więc możemy być pewne, że trening jest bezpieczny.
Fitness i bieganie ostatnio w modzie
sam osobiście biegam i polecam 

Ja muszę znowu zacząć biegać.
Klub fitness dobra rzecz, a szczególnie, kiedy można skorzystać z pomocy trenera personalnego, który ułoży cały program ćwiczeń pod indywidualnym kątem. To zdecydowanie bardziej efektywne niż ćwiczenia ogólne z cała grupą. Bardzo ciekawe zajęcia z trenerem personalnym są w klubie fitness http://60minut.com.pl/ z Łodzi.
-
- OSP (gm., woj.): śląskzabrzezabrze
Lubie biegać, ale tez odwiedzam siłownię. Ostatnio instruktor pokazał nam stronę http://www.marbo-sport.pl/pol_m_Sprzet- ... -1021.html Atlas do ćwiczen, to by było to. ich szef się jeszcze troszkę wacha, bo to mala siłownia. Ale wszyscy go namawiamy na kupno.