W co zainwestować pieniadze
- 
				totak
 Topic author
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): lubelskie, chełm, chełm
- Status: Offline
W co zainwestować pieniadze
Czy mógłby mi ktoś poradzić w co mógłbym zainwestować 10 tys złotych, które udało mi się oszczędzić? Chciałbym jakoś pomnożyć swoje oszczędności, a totalnie nie mam pomysły w co mógłbym zainwestować...

- 

Zdenek

- OSP (gm., woj.): lubelskie, chełm, chełm
Re: W co zainwestować pieniadze
Nie jest to duża suma pieniędzy. Nie sądzę aby można było ją w jakiś sensowny sposób pomnożyć. Możesz się zastanowić nad lokatą ale nie zarobisz dużo bo obecnie lokaty są bardzo nisko oprocentowane.totak pisze:Czy mógłby mi ktoś poradzić w co mógłbym zainwestować 10 tys złotych, które udało mi się oszczędzić? Chciałbym jakoś pomnożyć swoje oszczędności, a totalnie nie mam pomysły w co mógłbym zainwestować...
Może zastanów się nad inwestycją w srebro? Zerknij sobie tutaj: http://denarius.pl/ - jest to mennica, możesz sobie zobaczyć jakie są obecne ceny złota oraz srebra.
- 
				djmentos

- OSP (gm., woj.): Gdańsk - Zachód
- Kontakt:
Jeśli masz odrobinę oleju w głowie i nie jest Ci obca statystyka to GPW. Ja bez żadnego doświadczenia - tylko trochę matematyki - mam ~10% zysku w tym roku.

- 
				matii

- OSP (gm., woj.): zachodniopomorskie
Są jakieś korzystnie oprocentowane lokaty?

Gratuluję odwagi.. ja wolę trzymać pieniądze nieoprocentowane w tych niepewnych czasach.
Gdybym miał więcej to pewnie bym zainwestował w nieruchomości.

Gdybym miał więcej to pewnie bym zainwestował w nieruchomości.
- 
				actaven

- OSP (gm., woj.): ochotnicza straż pożarna osuchowa nowa
10tys to w cale nie duża kwota aby inwestować. Ale od czegoś trzeba zacząć. No co prawda, przestałem już się bawić w inwestycje, ale na otwarcie małej firmy + dofinansowanie i powinno się udać 

Nie ufaj wrogowi, choćby się nisko kłaniał i najłagodniej przemawiał. Pamiętaj, iż łuk, choć napięty, śmierć niesie.
						- 
				tetrus

- OSP (gm., woj.): Miłkowice, Dolnośląskie
- Kontakt:
Przy obecnych cenach inwestycja w grunty wydaje się być pewniakiem.

To prawda, zwłaszcza w grunty rolne, których cena zakupu jest obecnie całkiem korzystna dla inwestora. Warto wykorzystać czas przed zmianami, bo nowe przepisy nieco maja utrudnić handel gruntami rolnymi. Spokojnie można zacząć inwestycję z http://www.grunttozysk.pl/ - już od 500 zł miesięcznie, w atrakcyjnej lokalizacji i pod nadzorem doświadczonych osób z grupy Saveinvest. Taka długoterminowa inwestycja to idealne zabezpieczenie przyszłości. Możesz zyskać np. poprzez przekształcenie działek w budowlane.

- 
				matii

- OSP (gm., woj.): zachodniopomorskie
Tylko na tym to trzeba się znać.

Zainwestuj w biznes, może transport by ci pasował. Poznaj w transportcie drogowym wady i zalety i ocenisz, czy ci pasuje. Ostatnio tanie paliwo i mój znajomy nie narzeka. Ma jeden ciągnik i jeździ w dużej firmie.

- 
				kamilos678

- Kontakt:
W tym momencie to chyba dobrą inwestycją jest złoto 

3zuch, też jestem za tym, by inwestować pieniądze w biznes, zwłaszcza w transport albo handel towarami zza granicy. To się opłaca.  Poznajcie zalety transportu samolotem. To najszybsza jego forma, a co za tym idzie - generująca szybkie zyski.

- 
				saratunias

- Kontakt:
Ja ostatnio kupiłam w Leśnym Zakątku w Bialymstoku. Tam sprzedaje Piątkowski Development jakbyś był zainteresowany  bardzo duże mieszkania, mniej niż 100 m2 nie było wiec dla ludzi szukajacych przestrzeni idealne
 bardzo duże mieszkania, mniej niż 100 m2 nie było wiec dla ludzi szukajacych przestrzeni idealne 

bardzo duże mieszkania, mniej niż 100 m2 nie było wiec dla ludzi szukajacych przestrzeni idealne
- 
				PKiesz

- OSP (gm., woj.): Toruń, Kujawsko-Pomorskie
Ja na start potrzebowałem 13 tys. w tej chwili biznes to dla mnie dodatkowa pensja bo pracuje również na etacie, pewnie za 5 tys. też bym zaczął to samo. Najważniejsze to nie popełniać błędów jak ktoś dopiero zaczyna to sporo ciekawych artykułów jak otworzyć własny biznes znajdziecie tutaj - http://wiktorprzedsiebiorczy.pl/ pamiętajcie, że lepiej zacząć odrobinę później, ale dobrze przygotowanym.