Jak Wam się mieszka w Krakowie
-
Topic author - Posty: 168
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Warszawa,mazowieckie
- Status: Offline
Jak Wam się mieszka w Krakowie
Jakiś czas temu dostałem propozycję przeprowadzki do tego miasta i zastanawiam się czy ją przyjąć. Niby zarobki duże ale jak tam się przedstawiają ceny mieszkań. I ogólnie jak się Wam tam żyje?
-
- OSP (gm., woj.): lubelskie, chełm, chełm
Re: Jak Wam się mieszka w Krakowie
Mieszkania są trochę tańsze niż w Warszawie ale tak tanio nie jest. Tutaj masz stronę z ofertami deweloperów tak więc sam możesz się zorientować: http://www.findelio.pl/k-m pisze:Jakiś czas temu dostałem propozycję przeprowadzki do tego miasta i zastanawiam się czy ją przyjąć. Niby zarobki duże ale jak tam się przedstawiają ceny mieszkań. I ogólnie jak się Wam tam żyje?
A samo miasto jak miasto. Rozwija się, pracy jest dość sporo ale z drugiej strony koszta utrzymania niskie nie są. Musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto jest tam jechać. Jeśli pensja jest naprawdę dobra to w sumie warto.
Jesli będziesz chciał mieszkanie tanio też znajdziesz
No nie wiem. Poszły ostatnio strasznie w górę
Jest tam smok wawelski, smog od dymu, kibice Wisły i Cracovii...trochę bym się bał 

-
- OSP (gm., woj.): końskie, świętokrzyskie
W centrum może i smog jest, ja mieszkam kawałek od centrum, teraz przyglądam się powstającym mieszkaniom w Prądnik Parku bo chcemy w końcu iśc na swoje. W Krakowie mieszkam od 5 lat i raczej nie planuję zmieniać na inne miasto jest mi tu dobrze.
Niestety, jak dla mnie Kraków jest mało atrakcyjny
To zależy
Gdyby nie praca, to pewnie byśmy się przeprowadzili, bo trochę ten smog nas odstrasza. Ale co zrobić... Szukamy raczej tu mieszkania, żeby kupić. Tylko ostatnio czytałam na zmieniamymiasto.pl, że już nie ma kasy w MdM na 2016 rok...

-
- OSP (gm., woj.): Straż Pożarna Łódź - Sikawa
Mieszkałam w trakcie studiów. Było ok
Klimatyczne miasto..chociaż wieczorami dość niebezpieczne.

A jak z tłokiem na krakowskich uliczkach? Pytam, bo ciekawi mnie jak się porusza po mieście, przez które co dnia przewala się masa turystów.
-
- OSP (gm., woj.): Straż Pożarna Łódź - Sikawa
Jak wszędzie w dużych miastach jest sporo ludzi... ale tłok jest zdecydowanie mniejszy niż w Warszawie.samwise pisze:A jak z tłokiem na krakowskich uliczkach? Pytam, bo ciekawi mnie jak się porusza po mieście, przez które co dnia przewala się masa turystów.
-
- OSP (gm., woj.): gmina Zielonki, małopolskie
Ja trzy lata temu przeprowadziłem się do Krakowa z Rzeszowa. Tutaj studiuję, wynajmuję mieszkanie, mam pracę i dziewczynę. Nie myślę o powrocie do Rzeszowa, tam nie ma takich perspektyw jak tutaj. Na pewno, zważywszy na to, że podjąłem decyzję o tym, że zostaję tutaj na stałe, muszę przewieźć część swoich pozostałych rzeczy. W związku z tym szukam jakieś firmy transportowej, która orgaznizuje przewozy na takiej trasie. Może ten spis firm transportowych mi w tym pomoże.
-
Właśnie, slyszałam w zeszłym roku, że w Waszym mieście niestety popularne są takie maski https://www.ceneo.pl/Maski_antysmogowe antysmogowe. To się znów robi to samo, co w Japonii, a to niby taki wysoko cywilizowany kraj. Prawdę powiedziawszy wydaje mi się, że powinniście bardziej gonić mieszkańców za tradycyjne palenie. Takie piękne miasto i nie do zwiedzenia zimą. To straszne.
Kraków bardzo fajne miasto. Mnie to miasto osobiście urzekło
Jedynym problemem to niestety ten smog, który wszystkim uprzykrza życie. Jak się przeprowadzałam korzystałam z tego spisu firm przeprowadzkowych. Znalazłam tam fajną ekipę, która mi pomogła się przeprowadzić.

Mam znajomych którzy niedługo zamieszkają w Krakowie bo kupili mieszkanie na osiedlu atala przy al Pokoju 83, fajne miejsce moim zdaniem ale jak zamieszkają będę wiedział coś więcej