Rekuperatory?
-
Topic author - Posty: 1
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Rekuperatory?
Nie mam pojęcia co to takiego jest ale wiem że pomaga w wymianie i odzysku ciepła. Czy rzeczywiście warto takie coś zamontować w domu? Mój fachowiec poradził i tak sie zastanawiamy. Widziałem niezłe oferty na rekuperatory w firmie Bartosz
Re: Rekuperatory?
u mnie rekuperacja była montowana przez firme air-system.pl
Tak, warto zamontować rekuperator, ograniczy straty energii cieplnej, a więc i koszty ogrzewania. Jaki wybrać? Przynajmniej ze średniej półki cenowej, o dobrych parametrach, ciszej centrali i niskim zużyciu prądu, jak rekuperatory WANAS, tu http://www.wanas.pl jest o nich trochę - parametry mają idealne do domowej wentylacji.
A ja szukam dobrej firmy, która zamontowałaby rekuperator w domy w Krakowie. Znacie może tego typu specjalistów z Małopolski?
-
- OSP (gm., woj.): gmina Zielonki, małopolskie
Z tego co wiem, ta firma zajmuje się projektowaniem rekuperacji oraz jej montażem na teranie Małopolski. Zerknij koniecznie na ich stronę, być może uda wam się podjąć współpracę.
Jak chcecie skutecznie zadbać o ogrzewanie w domu to polecam postawić na powietrzne pompy ciepła. Świetną ofertę ma firma Fonko, którą szczerze każdemu polecam.
Coraz więcej się o tym słyszy. Macie jakąś wartościową publikację na ten temat?
-
Powiem szczerze, że myślę o rekuperatorach, ale na razie muszę zainwestować w instalację wodną. Tutaj mamy najwięcej problemów i wiem, że przyda nam się pompy zatapialne . Muszę tylko dowiedzieć się od was, jak coś takiego się kupuje. Na co mam zwrócić uwagę? Jestem zielona, a przecież to jak najszybciej trzeba podciągnąć, żeby mi zaraz czegoś nie wysadziło.