O zdrowiu
: pt 29 paź 2021, 16:08
Coraz więcej uwago przywiązuje się do produktów, które zjadamy i to bardzo dobrze. Coraz więcej osób bada u siebie poziom glifosatu. Niestety zatrucia spowodowane tym pestycydem nie należą do rzadkich. Jeśli ktoś posiada własny ogród, to wie na czym to posadził i czuje się bezpiecznie, jednak jeśli kupujemy z marketów, to sprawa nieco się komplikuje. Tak naprawdę nie znamy warunków produkcji i przechowywania danego produktu. Mamy jednak możliwość czytania etykiet innych produktów, bo producenci są zmuszeni do tego, by podać skład danego produktu. Dzięki uważnemu myciu surowych warzyw i owoców też jesteśmy w stanie pozbyć się bardzo dużej ilości środków chemicznych jakie są stosowane choćby do ochrony roślin. Warto też się badać i dowiadywać, jak wspomagać swój organizm. Polecam też dowiedzieć się nieco więcej o każdym z naszych organów. Tutaj dbajonerki.pl np. można przeczytać wiele wartościowych informacji o nerkach i chorobach związanych z tym organem.