Jaką firme kurierską możecie polecić

Strażak po godzinach
Awatar użytkownika

Topic author
Lollak
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): lublin, ubelskie
Status: Offline

Jaką firme kurierską możecie polecić

Post autor: Lollak »

Cześc. Mam do wysłania trochę rzeczy przez allegro. Zastanawiam sie czy nie skorzystać z usługi wysyłania kurierem. Czy mozecie mi polecic jakąś dobrą oraz sprawdzoną firme kurierską?
poaposdfsdfasdfa

Listek
OSP (gm., woj.): chełm lubelskie

Re: Jaką firme kurierską możecie polecić

Post autor: Listek »

Na tej stronie jest napisane jak zamówić kuriera DHL - jeśli sprzedaję coś na allegro to korzystam praktycznie jedynie z tej firmy. Wcześniej przetestowałem sobie kilka rożnych firm kurierskich. Tak więc porównanie jako takie mam. Przesylki dhl są zawsze terminowe, paczki przychoddzą w dobrym stanie bo kurierzy ich tak nie rzucają jak to bywa w przypadku innych firm.

Ceny równiez nie są wysokie ( w linku jest rozpisany dokładny cennik paczek , tak jak w innych firmach tego typu cena paczki zależy od jej gabarytów oraz od wagi).

kinga97
Kontakt:

Post autor: kinga97 »

DHL, siódemka, UPS

Ambitny

Post autor: Ambitny »

Ja niestety mogę powiedzieć której firmy nie polecam. Ale nie będę tu robił antyreklamy.

Tymoteusz1
OSP (gm., woj.): Warszawa, Mazowieckie

Post autor: Tymoteusz1 »

Ja nie mam żadnej ulubionej firmy kurierskiej. Najbardziej cenię sobie usługi, które są szybkie i tanie. Ostatnio bardzo korzystnie wyszedł u mnie fedex polska, więc może i dla Was będzie to dobra sprawa. Najlepiej zajrzyjcie na portal Furgonetka, gdzie znajdziecie gotowe zestawienie różnych ofert kurierskich.

irona

Post autor: irona »

Kurier nie odpowiada zawsze za uszkodzenie paczki. Szczególnie jak to po stronie nadawcy paczki leży wina. Głównie ze względu na złe zapakowanie, na przykład przy pomocy słabej jakości taśmy. Lepiej zamawiać takie od cenionych dostawców, szczególnie modele od https://converting-tasm.pl/ . Są tam mocne taśmy podgumowane albo papierowe ekologiczne taśmy. Jest też nowość - taśma pakowa biodegradowalna BIOPACK.
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat