Witam,
Czy przewlekłe wrzodziejące zapalenie jelita uniemożliwia mi wstąpienie do OSP?

Czy ta choroba uniemożliwia wstąpienie do OSP?
- 
				Hotwitz
 Topic author
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
- 
				polaczek123

Re: Czy ta choroba uniemożliwia wstąpienie do OSP?
O istnieniu przeciwwskazań do uczestniczenia w akcjach ratowniczo-gaśniczych decyduje lekarz dokonujący badania, warto przy okazji takiego orzekania nadmienić, że cierpisz na taką chorobę, ponieważ w naszym kraju takie badania różnie wyglądają   Lecz mimo to możesz wstąpić do OSP, ponieważ działa ona na podstawie prawa o stowarzyszeniach i na tej podstawie możesz być członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej, ale nie wyjeżdżającym do działań (o tym decyduje lekarz podczas badania).
  Lecz mimo to możesz wstąpić do OSP, ponieważ działa ona na podstawie prawa o stowarzyszeniach i na tej podstawie możesz być członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej, ale nie wyjeżdżającym do działań (o tym decyduje lekarz podczas badania). 
Masz chęci, pasję - wstąp do OSP, dużo dobrego można robić nawet nie wyjeżdżając do działań ratowniczych.

Lecz mimo to możesz wstąpić do OSP, ponieważ działa ona na podstawie prawa o stowarzyszeniach i na tej podstawie możesz być członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej, ale nie wyjeżdżającym do działań (o tym decyduje lekarz podczas badania).
  Lecz mimo to możesz wstąpić do OSP, ponieważ działa ona na podstawie prawa o stowarzyszeniach i na tej podstawie możesz być członkiem Ochotniczej Straży Pożarnej, ale nie wyjeżdżającym do działań (o tym decyduje lekarz podczas badania). Masz chęci, pasję - wstąp do OSP, dużo dobrego można robić nawet nie wyjeżdżając do działań ratowniczych.
- 
				grzegorz435

- OSP (gm., woj.): ochotnicza straż pożarna
według mnie to przeszkadza bardzo

- 
				byjka7

- OSP (gm., woj.): Gmina Mysłowice Śląsk
Jeżeli to tylko zaparcia i ewentualne hemoroidy to możesz stosować lek, bezpieczny bo na bazie składników naturalnych. Zobacz sobie jak stosować https://hemorend.pl/ , słyszałam, że jest bezpieczny nawet dla kobiet w ciąży. 
Porozmawiaj również z lekarzem, może pomoże Ci, zleci jakieś badania. Mam nadzieję, że twoja choroba jest do wyleczenia.

Porozmawiaj również z lekarzem, może pomoże Ci, zleci jakieś badania. Mam nadzieję, że twoja choroba jest do wyleczenia.