Priorytety sprzętowe na 2014 KSRG
-
Topic author - Posty: 140
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Priorytety sprzętowe na 2014 KSRG
Witam czy ktoś słyszał jakie będą nowe priorytety sprzętowe finansowane ze środków KSRG z KG PSP
-
- OSP (gm., woj.): Gostycyn,kujawsko-pomorskie
Re: Priorytety sprzętowe na 2014 KSRG
Na 99% sprzęt wynikajacy z specjalizacji.
Mi gdzieś ptaszki ćwierkaly że sprzęt do ratowania dzieci. Deski pediatryczne itd
-
Priorytetem to powinna być rezygnacja z tego chorego systemu i jego wytycznych.
-
- OSP (gm., woj.): marynowy gm. nowy dwór gdański
Dokładnie KSRG to porażka coraz częściej krzywdzi się w ten sposób jednostki z poza systemu, które na prawde dobrze działają. Nie powinno być podziałów.
Obrażasz mnie bo jestem z KSRG
Święty Florianie patronie nasz ,miej w opiece naszą Straż
-
- OSP (gm., woj.): OSP BRONISŁAWOWO gm.sadlinki woj. pomorskie
nikt cie nie obraza nie jesteś temu winny tylko cały system do zmiany ,KG PSP szczyci się tym co wymyślili tylko ile krzywdy zrobili w osp to milczą chyba że o to chodzi ? a tak naprawde to przezucono finasowanie na gminy tylko w inny sposób nie trzeba finasować wielce PSP np etaty , opłaci się dac trochę dotacji na sprzet i gmina niech utrzymuje -sprytne ,,
100 %
to co dotychczas, czyli
hydraulika
pompy szlamowe
agregaty pradotwórcze
aparaty powietrzne /4 w OSP KSRG/
torby psp r1
dodatkowo
przygotowanie jednostek /zgłoszonych/ do działań specjalistycznych w zakresie podstawowym
ratownictwo wodne i techniczne
zgodnie z tabelami wyposazenia w ramach wytycznych do specjalizacji
to co dotychczas, czyli
hydraulika
pompy szlamowe
agregaty pradotwórcze
aparaty powietrzne /4 w OSP KSRG/
torby psp r1
dodatkowo
przygotowanie jednostek /zgłoszonych/ do działań specjalistycznych w zakresie podstawowym
ratownictwo wodne i techniczne
zgodnie z tabelami wyposazenia w ramach wytycznych do specjalizacji
ogółem zapowiadają się żniwa dla producentów
hydrauliki, sań lodowych, kamizelek asekuracyjnych Iinne jak gwizdki, noże do pasów, zbijaki do szyb to przy tym betka
może zalapali by się producenci łodzi gdyby ktokolwiek wiedział, co to łódź ratownicza /tz. min. wymagania/
hydrauliki, sań lodowych, kamizelek asekuracyjnych Iinne jak gwizdki, noże do pasów, zbijaki do szyb to przy tym betka

może zalapali by się producenci łodzi gdyby ktokolwiek wiedział, co to łódź ratownicza /tz. min. wymagania/
-
- OSP (gm., woj.): OSP Wielkopolska
Z tymi wymaganiami to są nieźle stuknięci. Wymagają zakupu cylindra ratowiczego wraz z końcówkami wymiennymi ale My już taki mamy ( Wg. PSP jest za stary chociaż prawie nie był używany i co najważniejsze posiada aktualne okresowe badnie techniczne wydane przez serwis) i najlepsze na koniec, jak nie kupimy cylindra to zabiorą kasę. 

-
- OSP (gm., woj.): Kraków, Małopolska
To kupcie - będziecie mieć dwa 

-
Nie wiem czy kolega czytał normatyw wyposażenia gdzie pisze że mają być 2 szt. cylindrów ratowniczych. Kupcie drugi cylinder o innych parametrach od tego którego już posiadacie i temat załatwiony.
trzeba porozmawiać z PSP bo wiadomo że wymagania ulegna zmianie bo są jakimś dziwnym wymysłem
a kasę trzeba wydawać rozsądnie zgodnie z rzeczywistymi potrzebami
a kasę trzeba wydawać rozsądnie zgodnie z rzeczywistymi potrzebami
-
- OSP (gm., woj.): OSP Wielkopolska
Widzisz Kolego, problem w tym,że od około 3-4 lat mamy na stanie drugi cylinder dłuższy mocniejszy teleskopowy ale jak by grochem o ścianę a z dotacji i tak nie kupisz w całości musisz dołozyć do du...ospbrzostek pisze:Nie wiem czy kolega czytał normatyw wyposażenia gdzie pisze że mają być 2 szt. cylindrów ratowniczych. Kupcie drugi cylinder o innych parametrach od tego którego już posiadacie i temat załatwiony.