jak obronić się przed agresywnym psem?
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Warszawa, mazowieckie
- Status: Offline
Re: jak obronić się przed agresywnym psem?
"Pozycje żółwia" uratowała mojego kolegę przed poważnymi obrażeniami.
Pozycja żółwia to ciekawe:P
-
- Kontakt:
-
- OSP (gm., woj.): lublin, ubelskie
Dawno temu, jeszcze w szkole uczyli nas, że trzeba zakryć szyję i stać jak słup. Na pewno nie można uciekać. Aczkolwiek nie zawsze to pomaga. Może jakiś weterynarz mógłby coś doradzić? Powinny być na rynku jakieś środki, które zwierzęciu za bardzo nie zaszkodzą, a w jakiś sposób je uspokoją. Warto byłoby poszukać rady na http://wetmarysin.pl. W końcu specjaliści powinni się znać także na takich zagadnieniach.
poaposdfsdfasdfa
Myślę, że najlepszym sposobem jest zachowanie spokoju, nie robienie gwałtownych ruchów, zachowanie odpowiedniej odległości i dzwonienie po osoby zajmujące się ujarzmianiem takich dzikich psów.
JA poparłbym metodę Marka186. Brak gwałtownych ruchów, bo to wywołuje agresję u zwierząt.
Sklep Internetowy - partner Buderus -moskal.pl
Pozycja żółw jest skuteczna jeśli prawidłowo ją wykonamy. Nie bierze jednak pod uwagę zachowań zwierzęcia. Zauważono, że psy nie interesują się nieruchomymi obiektami, ale nie wzięto pod uwagę, że na szybki ruch jaki trzeba wykonać przy pozycji żółw może wywołać agresję, bo przecież jakoś trzeba paść na kolana i nikt przed szarżującym zwierzęciem nie zrobi tego niepostrzeżenie!.
Pisanie prac, pomoc dydaktyczna- pisanieprac.co
-
- OSP (gm., woj.): ochotnicza straż pożarna
najlepiej podać na policje właściciela psa
Słyszałem o tym braku gwałtownych ruchów. Niemniej, nie do końca się z tym zgadzam. Agresywny pies atakuje praktycznie bez powodu.moskal pisze:JA poparłbym metodę Marka186. Brak gwałtownych ruchów, bo to wywołuje agresję u zwierząt.
Perspektywa śmierci to bardzo silna motywacja.
-
- OSP (gm., woj.): Wykroty,Zakroczym,mazowieckie
My posiadamy na wyposażeniu w swoich samochodach RMG do tych celów działa nie tylko na agresywne psy
ja uciekam gdzie pieprz rośnie hahah
Nie jestem pewna czy zdołasz uciec przed psem. To szybkie zwierzaki, na pewno szybsze niż biegnący człowiek.
Jakie adidasy dziecięce są teraz na topie? Podpowiedzcie co warto kupić.
Jako że temat ewidentnie stał się okazją do pozycjonowania w google wszelkich stron które tu tak chętnie umieszczają w sygnaturkach lub postach wszelkiej maści boty i konta reklamowe to i ja dodam od siebie coś co pasuje poziomem do prezentowanego w temacie:
Polecam pierd żrąco-paraliżujący prosto w psi nos - pies powącha i pada >.<"
Polecam pierd żrąco-paraliżujący prosto w psi nos - pies powącha i pada >.<"
-
- OSP (gm., woj.): płońsk, mazowieckie
Wpierw należałoby zadać pytanie dlaczego pies jest agresywny, czemu biega luzem i gdzie jest jego właściciel? Jeśli nie potrafi zapanować nad swoim czworonogiem to powinien się z nim udać do behawiorysty. Specjalista obejrzy psa i zbada problem. Może też zalecić podawanie kalmvet z vetexper. To preparat łagodzący objawy agresji. Agresywny pies bez kagańca i opiekuna to jakieś nieporozumienie.