Cześć!
Słuchajcie, popsuł mi się robot, a że dużo piekę to na szybko potrzebuję kupić jakiś dobry robot planetarny. Najlepiej, żeby miał duża moc, bo często robię chleb, albo drożdżowe a takie ciasto jest gęste, więc musi dać radę to wymieszać. Fajnie by było, gdyby miał tez jakieś dodatkowe akcesoria np.do surówek. Możecie coś polecić?
Robot planetarny
-
Topic author - Posty: 664
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Robot planetarny
hej, robot planetarny to naprawde bardzo przydatne urządzenie
mam i używam i każdemu, kto dużo piecze polecam. Co do modelu, to wszystko zależy ile chcesz na niego wydać. Ja mam robota Zelmer 1300 W. Jest super bo właśnie takie gęste ciasta jest w stanie bez problemu wymieszać. Ja np. często robię chleb prawie z kilograma mąki i robot spokojnie daje sobie radę. Tyle, że mój nie ma dodatkowych akcesoriów, ale do przygotowania ciasta sprawdza się idealnie.

Re: Robot planetarny
No właśnie mi zależy, żeby jednak miał akcesoria, bo wtedy można go używać też do przygotowywania obiadów itp. Widziałam, że są takie, które mają nawet maszynki do mielenia mięsa w zestawie. Myślę, że to by się mogło sprawdzić w kuchni, bowiem jedno urządzenie zastępuje kilka.