oznaczenie v-ce prezesa
-
Topic author - Posty: 35
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
oznaczenie v-ce prezesa
Witam!
W naszym zarządzie OSP wybraliśmy naczelnika i oddzielnie v-ce prezesa.
Naczelnik, wiadomo, ma oznaczenie "trzy gwiazdki" i jest jednocześnie pierwszym v-ce prezesem. Ale kiedy przeglądam wzory oznaczeń pod trzema gwiazdkami jest napisane: "naczelnik v-ce prezes".
Czy v-ce prezes powinien nosic oznaczenie "trzy gwiazdki" czy jedną jako członek zarządu?
W naszym zarządzie OSP wybraliśmy naczelnika i oddzielnie v-ce prezesa.
Naczelnik, wiadomo, ma oznaczenie "trzy gwiazdki" i jest jednocześnie pierwszym v-ce prezesem. Ale kiedy przeglądam wzory oznaczeń pod trzema gwiazdkami jest napisane: "naczelnik v-ce prezes".
Czy v-ce prezes powinien nosic oznaczenie "trzy gwiazdki" czy jedną jako członek zarządu?
-
Ciekawa sprawa u nas naczelnik ma trzy gwiazdki i vice też, ale ostatnio naczelnikiem został zawodowy strażak i zaczął właśnie mieszać że vice powinien mieć jedną gwiazdkę. Troche to bez sensu przecież inne obowiązki ma zwykły członek zarządu, a inne vice. Przynajmniej my tak mamy,że na pierwszym posiedzeniu zarządu po wyborach każdy otrzymał na piśmie zakres obowiazków, którymi ma sie zająć pełniąc swoją funkcję.
Jednak ciekawa sprawa i interesują mnie wszystkie opinie.
Jednak ciekawa sprawa i interesują mnie wszystkie opinie.
Pozdrowienia
rpustula@wp.pl
rpustula@wp.pl
-
Szanowni Druhowie
W Regulaminie Umundurowania w załączniku 14 jest jasno określone jakie dystynkcje noszą członkowie Zarządów.Pod tą z trzema gwiazdkami pisze wyraźnie-Wiceprezes, Naczelnik OSP i analogicznie dla członków zarządu gminnego-Wiceprezes Zarządu, Komendant Gminny.
Tak więc wiceprezesi ilu by ich nie było (u nas np.jest dwóch plus naczelnik) noszą zawsze "trzy gwiazdki".
W Regulaminie Umundurowania w załączniku 14 jest jasno określone jakie dystynkcje noszą członkowie Zarządów.Pod tą z trzema gwiazdkami pisze wyraźnie-Wiceprezes, Naczelnik OSP i analogicznie dla członków zarządu gminnego-Wiceprezes Zarządu, Komendant Gminny.
Tak więc wiceprezesi ilu by ich nie było (u nas np.jest dwóch plus naczelnik) noszą zawsze "trzy gwiazdki".
-
- OSP (gm., woj.): woj.mazowieckie
Re: oznaczenie v-ce prezesa
Witam.
Ja tez jestem tego zdania Wice-prezes powinien nosić trzy gwiazdki, jak również naczelnik nosi trzy gwiazdki. Tyle ze Naczelnik może też pełnić funkcje wice-prezesa, tylko trzeba to podać w sądziew KRS.
Ja tez jestem tego zdania Wice-prezes powinien nosić trzy gwiazdki, jak również naczelnik nosi trzy gwiazdki. Tyle ze Naczelnik może też pełnić funkcje wice-prezesa, tylko trzeba to podać w sądziew KRS.
-
- OSP (gm., woj.): OSP BANIE - woj.Zachodniopomorskie
Re: oznaczenie v-ce prezesa
Powiem tak. U nas do tej pory było tak, że tylko Wiceprezes-Naczelnik nosił 3 gwiazdki reszta jedną (no Prezes 4) ale po przeczytaniu tego tematu i po sprawdzeniu informacji w innych źródłach stwierdzam, że Wiceprezesi i Naczelnik powinni nosić 3 gwiazdki
Trzeba przedstawić sprawę moim kolegom z jednostki 

-
Re:
Dokładnie tak.Muerte pisze:gdyby 3 gwiazdki należały się tylko naczelnikowi, to byłoby napisane naczelnik. natomiast jest napisane naczelnik, wice prezes i dlatego 3 gwiazdki należa się jednemu i drugiemu
PS. analogiczna sytuacja ma miejsce w zarządzie gminnym z komendantem gminnym i wice prezesem zarządu gminnego