Czołem braci!
Nie mogę znaleźć jakie uprawnienia przysługują mi po pozytywnym przejściu badań. Dokładniej chciałbym skupić się w kierunku badań wysokościowych. BHP pracę na wysokości określa pracę powyżej 1m od podłoża. Czy do pracy na wysokości - odśnieżanie dachów, czy strącanie sopli załóżmy - potrzebne są odpowiednie badania? Jeśli zawarte jest to badaniach zawartych w ustawie, to czy strażak OSP posiadający takie badania może pracować np dla firmy wysokościowej bez wykonywania dodatkowych badań? Proszę o jakąś ustawę bądź rozporządzenie jeśli to możliwe. Przeszedłem szkolenie OSP II stopnia jeśli to coś pomoże.
Do czego uprawniają badania lekarskie?
-
Topic author - Posty: 1
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Do czego uprawniają badania lekarskie?
Witam.
Według moich posiadanych wiadomości badania lekarskie są potrzebne po to byś mógł po skończeniu 18 lat
brać czynny udział w akcjach ratowniczo-gaśniczych,uczestniczyć w różnych organizowanych kursach i szkoleniach
a dokładnie poczytaj tu PDF, 3.2 MB ].( miłej lektury ).
Nie wyobrażam sobie aby strażak, który odśnieża dach lub strąca sople nie miał ważnych badań wysokościowych
Uzyskane pozytywnie badania lekarskie jak również wysokościowe są wyłącznie dla potrzeb osp
Pozdrawiam i zapraszam na naszą stronę www.ospkobylany.strazacy.pl
Jacek Macałka Komendant Gminnego Zw.
Prezes OSP Kobylany
Według moich posiadanych wiadomości badania lekarskie są potrzebne po to byś mógł po skończeniu 18 lat
brać czynny udział w akcjach ratowniczo-gaśniczych,uczestniczyć w różnych organizowanych kursach i szkoleniach
a dokładnie poczytaj tu PDF, 3.2 MB ].( miłej lektury ).
Nie wyobrażam sobie aby strażak, który odśnieża dach lub strąca sople nie miał ważnych badań wysokościowych

Uzyskane pozytywnie badania lekarskie jak również wysokościowe są wyłącznie dla potrzeb osp

Pozdrawiam i zapraszam na naszą stronę www.ospkobylany.strazacy.pl
Jacek Macałka Komendant Gminnego Zw.
Prezes OSP Kobylany
-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
- Status: Offline
Re: Do czego uprawniają badania lekarskie?
Niestety nie jest tak fajnie. Badania dla OSP - prace w OSP. Jak chcesz pracować w innej firmie to: nowe badania + szkolenie BHP - wiem z autopsji. Odwrotnie też nie działa. Tylko niektóre składowe (!) badania są ogólne i nie trzeba ich powtarzać.