Blaufox, to ja

Niestety nie udalo się to pierwsze podejście do jakiegoś spotkania

Nasza młodzież jest bardzo aktywna. Nie mamy czerwonych koszul (kasa, kasa, kasa) ale dzięki Prezesowi OSP i co by nie mówić Wójtowi zakupione zostały koszulki z napisem STRAŻ, kompletne umundurowanie bojowe wraz z butami i to nasi chłopcy (sześć osób) dostali na stan. Dzięki temu, że mocno się zaangażowali w OSP - pojechali na zawody pożarnicze, uczestniczą w imprezach okolicznościowo-kościelnych (to u nas odbiło się bardzo szerokim POZYTYWNYM echem), pomagają przy sprzęcie i jak choćby dzisiaj byli wraz z reprezentacją (poczet sztandarowy, władze OSP, orkiestra strażacka) na 60-leciu sąsiedniej OSP. Chłopcy rwą się do gaszenia. Pozwólcie na prywatne odniesienie: w drużynie jest mój syn, zdał do trzeciej klasy gimnazjum, ale jest wyższy ode mnie (ma 176 cm wzrostu) - ile muszę się naprzekonywać, że jeszcze nie czas na wchodzenie w ogień....

Niestety rówieśnik "moich" chłopaków już uczestniczy w akcjach, czego nie mogę zrozumieć, więc czasami dochodzi do lekkich uszczypliwości.
Właśnie w takich kwestiach Konwent Opiekunów MDP mialby wiele do powiedzenia. Szkoda, że sprawa upadła..... raz jeszcze dziękuję druhom, którzy ze mną korespondowali i wypowiadali się na tym forum. A może jednak wrocimy do tematu????? Są wakacje.......

Łatwiej o spotkanie! Proszę o ewentualne maile:
osp@wojciechow.eu
Nasi młodzi druhowie. Żeby zobaczyć wyraźnie - kliknij w zdjęcie!
PO ZDOBYCIU PIERWSZEGO PUCHARU JAKO K.S. "Strażak" Wojciechów w piłce nożnej (okrojony zespół)
I W TRAKCIE TRENOWANIA DO ZAWODÓW POŻARNICZYCH: