Niestety nie udalo się to pierwsze podejście do jakiegoś spotkania
  Niestety nie udalo się to pierwsze podejście do jakiegoś spotkania   Nasza młodzież jest bardzo aktywna. Nie mamy czerwonych koszul (kasa, kasa, kasa) ale dzięki Prezesowi OSP i co by nie mówić Wójtowi zakupione zostały koszulki z napisem STRAŻ, kompletne umundurowanie bojowe wraz z butami i to nasi chłopcy (sześć osób) dostali na stan. Dzięki temu, że mocno się zaangażowali w OSP - pojechali na zawody pożarnicze, uczestniczą w imprezach okolicznościowo-kościelnych (to u nas odbiło się bardzo szerokim POZYTYWNYM echem), pomagają przy sprzęcie i jak choćby dzisiaj byli wraz z reprezentacją (poczet sztandarowy, władze OSP, orkiestra strażacka) na 60-leciu sąsiedniej OSP. Chłopcy rwą się do gaszenia. Pozwólcie na prywatne odniesienie: w drużynie jest mój syn, zdał do trzeciej klasy gimnazjum, ale jest wyższy ode mnie (ma 176 cm wzrostu) - ile muszę się naprzekonywać, że jeszcze nie czas na wchodzenie w ogień....
  Nasza młodzież jest bardzo aktywna. Nie mamy czerwonych koszul (kasa, kasa, kasa) ale dzięki Prezesowi OSP i co by nie mówić Wójtowi zakupione zostały koszulki z napisem STRAŻ, kompletne umundurowanie bojowe wraz z butami i to nasi chłopcy (sześć osób) dostali na stan. Dzięki temu, że mocno się zaangażowali w OSP - pojechali na zawody pożarnicze, uczestniczą w imprezach okolicznościowo-kościelnych (to u nas odbiło się bardzo szerokim POZYTYWNYM echem), pomagają przy sprzęcie i jak choćby dzisiaj byli wraz z reprezentacją (poczet sztandarowy, władze OSP, orkiestra strażacka) na 60-leciu sąsiedniej OSP. Chłopcy rwą się do gaszenia. Pozwólcie na prywatne odniesienie: w drużynie jest mój syn, zdał do trzeciej klasy gimnazjum, ale jest wyższy ode mnie (ma 176 cm wzrostu) - ile muszę się naprzekonywać, że jeszcze nie czas na wchodzenie w ogień....   Niestety rówieśnik "moich" chłopaków już uczestniczy w akcjach, czego nie mogę zrozumieć, więc czasami dochodzi do lekkich uszczypliwości.
  Niestety rówieśnik "moich" chłopaków już uczestniczy w akcjach, czego nie mogę zrozumieć, więc czasami dochodzi do lekkich uszczypliwości. Właśnie w takich kwestiach Konwent Opiekunów MDP mialby wiele do powiedzenia. Szkoda, że sprawa upadła..... raz jeszcze dziękuję druhom, którzy ze mną korespondowali i wypowiadali się na tym forum. A może jednak wrocimy do tematu????? Są wakacje.......
 Łatwiej o spotkanie!  Proszę o ewentualne maile: osp@wojciechow.eu
  Łatwiej o spotkanie!  Proszę o ewentualne maile: osp@wojciechow.eu Nasi młodzi druhowie. Żeby zobaczyć wyraźnie - kliknij w zdjęcie!
PO ZDOBYCIU PIERWSZEGO PUCHARU JAKO K.S. "Strażak" Wojciechów w piłce nożnej (okrojony zespół)

I W TRAKCIE TRENOWANIA DO ZAWODÓW POŻARNICZYCH:

PANOWIE I JAK ? RÓSZA SIĘ COŚ W SPRAWIE NASZEGO KONWENTU?
  PANOWIE I JAK ? RÓSZA SIĘ COŚ W SPRAWIE NASZEGO KONWENTU?