Szkolenia dla strażaków
-
Topic author - Posty: 64
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Szkolenia dla strażaków
Czy istnieją prywatne firmy organizujące szkolenia dla strażaków OSP. Chodzi mi o szkolenia typu: pilarzy, medyczne, obsługę agregatów itd.?
Macie może namiary jakieś?
Macie może namiary jakieś?
Re: Szkolenia dla strażaków
Istnieją jak najbardziej ja byłem na takim szkoleniu ratownika medycznego. Wszystko prowadzi firma natomiast egzamin był przeprowadzony przez koordynatora z KWPSP
Również kurs BHP był przeprowadzony przez firmę prywatną.
Myślę że większość kursów mogą przeprowadzać firmy prywatne.
Co do kursów podstawowych, dowódców itp. to jest tak że gmina pokrywa koszty szkoleń odbywających się w KPPSP.
Również kurs BHP był przeprowadzony przez firmę prywatną.
Myślę że większość kursów mogą przeprowadzać firmy prywatne.
Co do kursów podstawowych, dowódców itp. to jest tak że gmina pokrywa koszty szkoleń odbywających się w KPPSP.
-
a co do kursu pilarzy to caly powiat czestochowski jest w trakcie szkolenie koszty pokrywa unia
a wiesz coś więcej o tym z jakiego programu itdOSP WRZOSOWA pisze:a co do kursu pilarzy to caly powiat czestochowski jest w trakcie szkolenie koszty pokrywa unia
-
ide na ten kurs od 3 do 7 sierpnia to cos wtedy napisze
Zapewne z programu 9.5.sedi pisze:a wiesz coś więcej o tym z jakiego programu itdOSP WRZOSOWA pisze:a co do kursu pilarzy to caly powiat czestochowski jest w trakcie szkolenie koszty pokrywa unia
Witam.
Jestem kandydatem do OSP i jeszcze brakuje mi 6 miesięcy do pełnoletności, i w związku z tym mam pytanie czy przed wstąpieniem do Ochotniczej Straży Pożarnej muszę przejść szkolenia i badania
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Jestem kandydatem do OSP i jeszcze brakuje mi 6 miesięcy do pełnoletności, i w związku z tym mam pytanie czy przed wstąpieniem do Ochotniczej Straży Pożarnej muszę przejść szkolenia i badania

Z góry dziękuję

Pozdrawiam

To, że nie jesteś pełnoletni nie znaczy, że nie możesz wstąpić do OSP tylko, że do 18 będziesz należał do MDP ale to też się przydaje bo masz czas na obycie się ze sprzętem a po ukończeniu 18 roku życia jeżeli się nadajesz i chcesz to przechodzisz do podziału bojowego. A co do badań i kursów to przechodzisz je już po wstąpieniu do OSP. Z tym też nie jest tak kolorowo bo szkolenia zazwyczaj odbywają się raz na jakiś czas i z załapaniem się na nie czasami jest problem zwłaszcza jeżeli OSP ma wielu członków nie przeszkolonych. Jednakże bez ukończonych kursów też możesz należeć do OSP ale nie możesz brać udziału w akcjach. Dlatego zapisz się jak najszybciej i staraj się pokazać, że się nadajesz, że ci zależy. Wtedy w końcu przejdziesz odpowiednie szkolenia i do akcji 

Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
Tylko że w tym jest problem że u nas nie ma MDP

-
- OSP (gm., woj.): OSP Stołuń (gm. Pszczew, woj. lubuskie)
Aby rozpocząć szkolenie podstawowe musisz mieć ukończone 18 lat, członkiem za zgodą rodziców możesz być wcześniej (tak mi się wydaje).
Pozdrawiam
Romek
OSP Stołuń
Romek
OSP Stołuń
-
- OSP (gm., woj.): Iława Warmińsko-Mazurskie
Mam pytanko:) chcę zapisać się do OSP Iława, do kogo mam się zgłosić??
Zgłoś się do kogoś z zarządu tej jednostki. Najlepiej do prezesa lub naczelnika...
Inaczej tego nie załatwisz.
Inaczej tego nie załatwisz.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
-
- OSP (gm., woj.): Kośmin gm. Grójec woj. Mazowieckie
Witam mam nadzieje ze jakoś mi pomożecie mianowicie jestem już w osp od roku jestem czynnym strażakiem ale niestety nie mam pierwszego szkolenia i jeszcze będę musiał czekać na nie jakieś 2 latka czy wiecie może czy gdzieś na Mazowszu mogę zrobić sobie takie szkolenie prywatnie ???