co moze byc przyczyna ze pompa przestała nagle zasysac wode ?? dzis 3 pierwsze próby zassała i potem juz nie zassała ani razu...
w czym szukac przyczyny ??
i jeszcze jedno pytanko, klapka w wydechu podczas zassysania w nowym jest idealnie szczelna czy ma jakis przeswit ??
PO5 przestała zassysac
-
Topic author - Posty: 446
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Kontakt:
- Status: Offline
Re: PO5 przestała zassysac
Nie wiem czy to pomoże ale u nas w tym roku przestała zasysać z błahego powodu otóż zawór przy nasadzie tłocznej (75) był odkręcony za bardzo (nie zadziałał ogranicznik) i sprężyna nie dała rady go zamknąć, proponuję go zakręcić i wtedy spróbować, pozostaje jeszcze sprawdzić grzybka i sprężynkę,a jeżeli to jest w porządku wykręć świece z cylindra od dźwigni zasysania, włącz dźwignię w pozycję ssanie i lekko ruszając starterem zobacz czy jest iskra jeżeli jest to problemem jest kontaktzłącze, a co do klapki w wydechu powinna się zamknąć u nas jest minimalny prześwit i wszystko jest ok
-
- OSP (gm., woj.): Kożuchów Wyśmierzyce mazowieckie
- Status: Offline
Re: PO5 przestała zassysac
Witam. Jestem nowy na forum, ale problem mam ten sam. Pewnie wiele już o tym było, ale nic konkretnie nie jest napisane o przyczynie tego zjawiska, a mianowicie po kapitalce i dotarciu wstępnym po-5 zassała wode w jakieś 10-12 sekund. Następne ssanie to już 25 sekund a po rozgrzaniu już wogóle nie chciała zassać. dodam że jest napewno szczelna, sprawdzaliśmy. Więc w czym tkwi problem?