Czy certyfikat autentyczności jest potrzebny przy ubezpieczeniu zegarka?
-
genek
Topic author - Posty: 47
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Czy certyfikat autentyczności jest potrzebny przy ubezpieczeniu zegarka?
Mam zegarek po dziadku, który podobno jest bardzo cenny. Myślę o ubezpieczeniu go, bo to rodzinna pamiątka i nie chciałbym go stracić. Ubezpieczyciel pyta jednak o potwierdzenie wartości i autentyczności. Dokumentów niestety nie mam, a zegarek jest dość stary. Czy ktoś wie, jak wygląda proces takiego potwierdzenia? Czy wystarczy wycena zegarmistrza, czy muszę mieć oficjalny dokument? Zależy mi na tym, żeby to było uznane w firmie ubezpieczeniowej, bo tylko wtedy polisa będzie miała sens. Może ktoś z was przechodził przez podobną procedurę?
Re: Czy certyfikat autentyczności jest potrzebny przy ubezpieczeniu zegarka?
W przypadku ubezpieczenia sam opis zegarmistrza zazwyczaj nie wystarczy. Firmy ubezpieczeniowe wymagają dokumentu, który jednoznacznie potwierdza autentyczność i wartość zegarka. Właśnie w takiej sytuacji idealnym rozwiązaniem jest Certyfikat autentyczności zegarka https://expertyco.com/pl/authenticity/ . Expertyco ma wieloletnie doświadczenie i przygotowuje ekspertyzy, które są uznawane przez ubezpieczycieli. Obejmuje to szczegółową analizę mechanizmu, numerów seryjnych i porównanie ze specyfikacją producenta. Dzięki temu masz pewność, że twój zegarek zostanie prawidłowo wyceniony i nie będzie problemu z polisą. Sam korzystałem z tej usługi i ubezpieczyciel przyjął dokument bez żadnych pytań. To najpewniejsza droga, jeśli naprawdę chcesz zabezpieczyć zegarek.
Re: Czy certyfikat autentyczności jest potrzebny przy ubezpieczeniu zegarka?
Możecie sobie sprawdzić stronę tueuropa.pl , na której znajdziecie ofertę firmy Ubezpieczenia Europa, która oferuje kompleksowe usługi związane ze sprzedażą ubezpieczeń. Wszystkie informacje o ich ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.