Skandal w OSP!!!

Dyskusja o aktualnych wydarzeniach odnoszących się do typowych sytuacji życia codziennego. Informacje z pierwszej ręki obejmujące tematy przyciągające uwagę.

Topic author
zipziom124
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
OSP (gm., woj.): OSP Blanowice woj.Śląskie
Status: Offline

Skandal w OSP!!!

Post autor: zipziom124 »

W OSP Blanowice woj. Śląskie . Od wielu lat Komendantem jest Adam , komendantem jest złym z tego powodu iż : nie wykonuje swoich obowiązków związanych z prawidłowym funkcjonowaniem straży . Dopuścił się sabotażu ,,Nasza straż została wyznaczona na obstawę dni naszego miasta'' nasz ukochany komendant wykręcając świece zapłonowe :? stwierdził że samochód jest nie sprawny i nigdzie nie pojedziemy lecz my strażacy nie wiedząc o sabotażu poprosiliśmy o pomoc mechanika znającego się na tego typu sprzęcie . Gdy na miejsce przybył mechanik , Pan Adam stwierdził że trzeba naładować akumulator i będzie działać , lecz nasz mechanik stwierdził że to nie wina akumulatorów ponieważ akumulatory są nowe i wczoraj samochód normalnie odpalał . Za kilka dni udaliśmy się do domu komendanta celem sprawdzenia samochodu , po przybyciu do garażu wóz cudownie odpalał , a akumulatory naładowały się same . Drugą sprawą jest małe zaangażowanie naszego komendanta przykładem jest zadanie które usłyszał dyżurny który dzwoniąc do komendanta usłyszał: ''nigdzie nie wyjadę bo jadę po towar'' Pan Adam posiada dwa sklepy... Remiza jest w strasznym stanie , sprzęt również , dotacje można dostać tylko nie ma kto tego zrobić , planowana jest zmiana komendanta lecz trudnym zadaniem będzie całkowite odsunięcie pana Adama od straży ponieważ jest jedynym kierowcą...

Potrzebna jest pomoc z zewnątrz dla naszej straży !!!

Strażacy OSP BLANOWICE.
Awatar użytkownika

seligow
OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
Kontakt:

Re: Skandal w OSP!!!

Post autor: seligow »

Witam. Na wszystko jest sposób. Kiedy macie wybory? Jak nie będzie w zarządzie, to będzie miał mało do powiedzenia. A o kierowcę, no to wybaczcie, ale musicie się postarać sami. Albo ściągnijcie do straży kogoś nowego, albo pogadajcie w gminie w urzędzie pracy, są na pewno jakieś dotowane (całkowicie lub częściowo) kursy na C. U nas też mieliśmy podobny problem z kierowcą, za każdym razem robił "wielką łaskę" że wyjechał. Obecnie mamy 4 chłopaków z "dwójką".
Pozdrawiam i życzę powodzenia!
Ostatnio zmieniony wt 08 lut 2011, 09:24 przez seligow, łącznie zmieniany 1 raz.
Starszy sikawkowy

leszkoma
OSP (gm., woj.): wielkopolskie - poznański

Post autor: leszkoma »

witam i pytam czy w całej miejscowości prawko na C ma tylko Pan Adam ??? Z pozbyciem się Naczelnika nie ma problemu bo są wybory i jeśli boicie się jawnie głosować to możecie tajne głosowanie zrobić-- będzie wam lżej.

1Radek

Post autor: 1Radek »

Witam. Z tego co zauważyłem to macie Żuka? Wiec po co wam kierowca z kat.C. Wystarczy z kat.B. Każdego można zastąpić.
Pozdrawiam

998ratownik
OSP (gm., woj.): JRG OSP Kopydłowo

Post autor: 998ratownik »

Moim zdaniem Wasz Komendant powinien zostać wykluczony ze struktur Waszej jednostki w trybie natychmiastowym, poniżej zapisy wzorcowego statutu OSP:
3)wykluczenia członka zwyczajnego dokonuje zarząd OSP w następujących wypadkach:
a)prowadzenia działalności rażąco sprzecznej z niniejszym statutem.
b)popełnienia czynu, który dyskwalifikuje daną osobę jako członka OSP lub godzi w dobre imię OSP.
Myślę, że zachowanie Waszego Komendanta można podciągnąć pod w/w zapisy.
Czy Wasz Komendant dopuszczając się sabotażu uwzględnił konieczność ewentualnego wyjazdu do akcji, w której każda sekunda jest na wagę złota?
Ludzi postępujacych podobnie jak Wasz Komendant jest znacznie więcej, myślę że w każdej jednostce znajdzie się co najmniej jedna "czarna owca", która dopuszcza się podobnych sabotaży (mniejszych lub większych). Nie powinno być miejsca dla takich ludzi w jednostkach OSP.

Topic author
zipziom124

Posiadamy Cięzki wóz ratowniczo-gaśniczy Stara . :) Nasza straż jest niszczona przez naszego komendanta i z góry dziękuje za posty , teraz mam pewność że komendanta się da zmienić !!
Awatar użytkownika

Tomi112
OSP (gm., woj.): _____________woj.lubelskie_____________

Post autor: Tomi112 »

zipziom124 pisze:Posiadamy Cięzki wóz ratowniczo-gaśniczy Stara . :) Nasza straż jest niszczona przez naszego komendanta i z góry dziękuje za posty , teraz mam pewność że komendanta się da zmienić !!
Tak po za tematem
a jaki to STAR że jest GCBA???????

Topic author
zipziom124

GBA2.5/16 Star 244 sry. za pomyłkę :oops: . Ciężki ma OSP Marciszów.

pudzian7771
OSP (gm., woj.): marynowy gm. nowy dwór gdański

Post autor: pudzian7771 »

Nie będzie tak źle dacie rade ja już coś takiego przerobiłem tylko szczęście w nieszczęściu bo zmarł poprzedni Prezes i ja wtedy przejąłem jego stanowisko a nawet nie byłem wtedy jeszcze członkiem tej straż zostało zwołane walne zebranie i zmieniliśmy zarząd Jednostka w każdym stopniu była ruiną< nie było kierowców, tern do o koła to jeden wielki chwast, samochód wiecznie wycofany,ubrania pożarte przez szczury,piły pompy pozacierane, w remizie nawet nie było okien> jak będziesz chciał to odezwij się na priwie to wyśle ci zdjęcia jak było a jak jest po upływie 18miesięcy. Jeśli ktoś też chciałby zobaczyć taką ruinę to zapraszam. Pozdrawiam Piotr

pudzian7771
OSP (gm., woj.): marynowy gm. nowy dwór gdański

Post autor: pudzian7771 »

Jest duży odzew na pewno wszystkim prześle zdjęcia tylko trochę będzie to trwało

endi71

Post autor: endi71 »

A może poprosicie o jakąś interwencje w tym temacie swojego Komendanta Miejskiego. W końcu ma on jakiś wpływ na działalność jednostek OSP w Waszym mieście czy gminie.
Awatar użytkownika

Charlie
OSP (gm., woj.): Śląskie, Koniecpol

Post autor: Charlie »

Jeśli jest więcej osób takich jak ty to sprawa jest prosta: zebranie>odwołanie>powołanie 8)

Jocker

Post autor: Jocker »

Z tego co wiem to kierowców z uprawnieniami na taki sprzęt jest co najmniej kilku, a jeden nawet mieszka przy samej straży.
Kiedyś nawet proponował komendantowi swoją pomoc jeśli trzeba by było wyjechać do akcji, ale niestety jego propozycja została odrzucona.
Czyżby komendant był przyszyty do fotela kierowcy????
Może najwyższy czas go od niego odpruć.
Myślę że będzie to z korzyścią i dla niego (zajmie się w spokoju swoim biznesem) i dla straży (przestanie wreszcie bruździć i da młodym działać).
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat