Egzamin praktyczny.
-
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- Status: Offline
Re: Egzamin praktyczny.
Sam chętnie bym poszukał info na temat tego sprzętu ale niestety jak do tej pory żadnego maila nie otrzymałem. Jak tylko dostanę jakieś info to dam znać.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
-
- OSP (gm., woj.): Przysietnica Stary Sącz
Jak nie dostałeś ja wysłałem w formacie JPG.
-
- OSP (gm., woj.): Bełk woj. Ślaskie
Koledze "HUSARZ' chyba pomylił sie aparat ODO ze sprzętem do tlenoterapii R1,regulacja tlenu na reduktorze tylko i wyłącznie w tym zestawie.O jakiej kolwiek regulacji w ODO nie ma mowy !!!
A na codzien uzywam FENZY 

Sprawdziłem przed chwilą oba konta i na żadnym nie mam tej wiadomości. Jeżeli masz to w formacie JPG to wrzuć to po prostu do jakiegoś serwisu typu fotosik.pl lub inny i zamieść tu link, jak sam widzisz nie tylko mnie interesuje ten temat...HUSARZ pisze:Jak nie dostałeś ja wysłałem w formacie JPG.
Syrena wyje a ja jeszcze tutaj?!
@HUSARZ
Aparat podaje cały czas takie samo stężenie tlenu bo podaje powietrze tylko pod zwiększonym ciśnieniem(do 1,2 atm o ile dobrze pamiętam) w aparatach nadciśnieniowych. Powietrze o stężeniu poniżej 17% tlenu nie nadaje się do oddychania nawet przy minimalnym zapotrzebowaniu na tlen. A "zwykła" butla 6l/300bar starcza na ok. 25-35minut więcej w warunkach akcji nie ma mowy. Jak ktoś chce sobie na szybko obliczyć "czas z butli" to praca średnia 50l/min, ciężka 100l/min inne w warunkach akcji nie występują raczej(jak bardzo chcesz to wkleję ci dokładną tabelkę zapotrzebowania na powietrze).
Aparat podaje cały czas takie samo stężenie tlenu bo podaje powietrze tylko pod zwiększonym ciśnieniem(do 1,2 atm o ile dobrze pamiętam) w aparatach nadciśnieniowych. Powietrze o stężeniu poniżej 17% tlenu nie nadaje się do oddychania nawet przy minimalnym zapotrzebowaniu na tlen. A "zwykła" butla 6l/300bar starcza na ok. 25-35minut więcej w warunkach akcji nie ma mowy. Jak ktoś chce sobie na szybko obliczyć "czas z butli" to praca średnia 50l/min, ciężka 100l/min inne w warunkach akcji nie występują raczej(jak bardzo chcesz to wkleję ci dokładną tabelkę zapotrzebowania na powietrze).