Koszt utrzymania aparatu powietrznego???
-
Topic author - Posty: 12
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Mikołajowice, gm. Wierzchosławice, woj. małopolskie
- Status: Offline
Koszt utrzymania aparatu powietrznego???
Czy ktoś wie ile kosztuje roczne utrzymanie jednego aparatu powietrznego? Proszę o pomoc.
-
Re: Koszt utrzymania aparatu powietrznego???
My mamy 2 aparaty ale nic nie płacimy za utrzymanie wszystkie przeglądy robi nam JRG które ma papiery od auera na takie coś
-
- OSP (gm., woj.): OSP BANIE - woj.Zachodniopomorskie
U nas jest podobnie. O aparaty mamy dbać sami. Czyścić po akcjach i jak nieużywane, to też z kurzu przetrzeć. A co jakiś czas zawozimy do JRG i oni tam robią przegląd kompletny. Za darmo oczywiście. I napełniają też za darmo. Więc roczne utrzymanie nic nie kosztuje. Dodam, że też mamy Auera.
-
- OSP (gm., woj.): Bełk woj. Ślaskie
No nie tak całkiem za darmo,OSP nie płaci ale PSP wystawia faktury za serwis (wymienione części) gminie i gmina (miasto) płaci 

Witam.
Lechu masz racje. U mnie jest tak samo . My mamy 4 aparaty.
marcinas7majster wydaje mi się że nie co jakiś czas
zawozi się do przeglądu,tylko zgodnie z harmonogramem
przeglądów który znajduje się w książce przypisanej każdemu aparatowi ( co 6 miesięcy),a gdy są używane między
przeglądami to obowiązkowo trzeba je zawieść do sprawdzenia
.
Pozdrawiam i zapraszam na naszą str. www.ospkobylany.strazacy.pl
Lechu masz racje. U mnie jest tak samo . My mamy 4 aparaty.
marcinas7majster wydaje mi się że nie co jakiś czas

przeglądów który znajduje się w książce przypisanej każdemu aparatowi ( co 6 miesięcy),a gdy są używane między
przeglądami to obowiązkowo trzeba je zawieść do sprawdzenia

Pozdrawiam i zapraszam na naszą str. www.ospkobylany.strazacy.pl
-
- OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)
Zgadza się, a u nas dodatkowo jest tak, ze w KP PSP mają swoją stację Pgaz Pdym i sprawdzają nam szczelność przy każdym napełnianiu... Butla, reduktory, maskajacekm pisze: marcinas7majster wydaje mi się że nie co jakiś czaszawozi się do przeglądu,tylko zgodnie z harmonogramem
przeglądami to obowiązkowo trzeba je zawieść do sprawdzenia.

Nie wiem ile gmina za to płaci, ale patrząc na naszą ostatnią liczbę wyjazdów to nie wiele.
Tak samo nie wiem, czy producent aparatu ma znaczenie?:) My mamy Auera z butlą kompozytową 2szt. Oczywiście nadciśnieniowy. Właśnie, tak się zastanawiam, bo podciśnieniowe są starsze i z nimi może być inaczej:)
-
- OSP (gm., woj.): OSP BANIE - woj.Zachodniopomorskie
Przepraszam za brak precyzji ale nie miałem możliwości poszukać co jaki okres wozimy je do PSP. Prawdopodobnie jest to okres 6 miesięcy. Naczelnik się tym zajmuje. Również mamy takie książeczki, gdzie każdy przegląd jest udokumentowany. No i oczywiście po każdej akcji zawożone są na napełnienie i pewnie przechodzą jakiś drobny przegląd. Pierwszego Auera chyba już 3 lata mamy, potem doszły 2 kolejne i jeszcze złotówki nie wydaliśmy za przeglądy itp. Pozdrawiam.
-
Topic author - Posty: 12
- OSP (gm., woj.): Mikołajowice, gm. Wierzchosławice, woj. małopolskie
Dzięki za podpowiedzi i jak macie coś do doradzenia to bardzo proszę. Z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam. A i jeszcze a nie orientuje się ktoś czy KM PSP Tarnów robi takie przeglądy?
-
- OSP (gm., woj.): Dolice (Gmina Dolice, woj. Zachodniopomorskie)
W prawdzie nie orientuję się jak to jest w Tarnowie (ja z zachodniopomorskiego jestem) ale wydaję mi się że skoro wszystkie KP PSP robią takie przeglądy to miejska też może mieć takie możliwości;)usher225 pisze: A i jeszcze a nie orientuje się ktoś czy KM PSP Tarnów robi takie przeglądy?
Znajdź nr na ich stronie głównej i zadzwoń jak Twoja OSP należy pod nich:) Zapytaj i się dowiesz;)
Pozdrawiam
-
- OSP (gm., woj.): Bełk woj. Ślaskie
Przeglądy nie przy każdej komendzie,do nas jeżdżą z 2 komend bo u nas jest serwis