Dystynkcja wiceprezesa OSP

Wszelkie sprawy dotyczące Straży Pożarnych od strony prawnej.
Awatar użytkownika

Topic author
virus
https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
Status: Offline

Dystynkcja wiceprezesa OSP

Post autor: virus »

Witam serdecznie
Poruszałem niedawno na tym forum sprawę dystynkcji dla osób pełniących dane funkcje w zarządzie OSP. W naszej jednostce nastąpiła zmiana funkcji i pojawił się mały problem. Dla funkcji wiceprezes-naczelnik jest dystynkcja z trzema gwiazdami. Jaka dystynkcja jest dla samego wiceprezesa?

Z góry dziękuje za pomoc i odpowiedzi oraz przepraszam za powielanie tematu.
Pozdrawiam
"Bogu na chwałę, ludziom na ratunek"
Awatar użytkownika

seligow
OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
Kontakt:

Re: Dystynkcja wiceprezesa OSP

Post autor: seligow »

Również trzy gwiazdki
Starszy sikawkowy

sek kp

Post autor: sek kp »

Witam
Mam pytanie do seligow
szukałem potwierdzenia tego co napisałeś odnośnie dystynkcji wiceprezesa i nigdzie nie moge nic znalez .
nie twierdze ze nie masz racji ale podaj zródło swojej informacji.ja do tej pory spotkałem sie ztym ze wiceprezes nosi
jedna gwiazdke tak samo jak członek zarzadu.
czekam na odpowiedz i pozdrawiam
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym,
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D
Awatar użytkownika

seligow
OSP (gm., woj.): Seligów woj.Łódzkie
Kontakt:

Post autor: seligow »

Witam. Co do aktów prawnych to posługuję się znaną wszystkim tabelką funkcji, gdzie napisane jest "wiceprezes naczelnik". Wiem, że ten zapis budzi kontrowersje, ale tak na zdrowy rozum, to przecież wiceprezes ma więcej praw i obowiązków, niż zwykły członek zarządu. A tak z innej beczki, to niedawno kupowałem sobie mundur (jestem właśnie wiceprezesem) w firmie B......Y i poprosiłem o naszycie dystynkcji. Dostałem z 3 gwiazdkami. Chyba wiedzą, co naszywają...
Starszy sikawkowy
ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat