patenty na zawody
-
Topic author - Posty: 160
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Rogów, lubelskie
- Kontakt:
- Status: Offline
patenty na zawody
macie jakies metody jak sobie ułatwić życie na zawodach??
ulepszyć sprzęt, słyszałem o znaczeniu węzy
jednym słowem co robicie żeby bylo jak najszybciej poza treningami oczywiscie
ulepszyć sprzęt, słyszałem o znaczeniu węzy
jednym słowem co robicie żeby bylo jak najszybciej poza treningami oczywiscie
-
- OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
- Kontakt:
Re: patenty na zawody
najważniejsza jest motopoma, czas zassania i osoby które spinają linie ssawną. Reszta zależy od was 

Bogu na chwałę, ludziom na pożytek
-
- OSP (gm., woj.): Lisów, Skołyszyn, podkarpacie
uszczelki i laczniki wezy ssawnych wysmaruj dokladnie smarem;) tylko ciii;p i w PO-5 nie trzymaj dlugo paliwa, lepiej do pustego baku mieszanki nalac zaraz przed startem bo jak dlugo paliwko stoi to olej z mieszanki sie osadza na dnie i sa problemy z paleniem:) i wszystkie niepotrzebne otwory takie jak od rurki do zegarow zaslep kregielitem zeby bylo szczelnie.
-
- OSP (gm., woj.): OSP ŻDŻARY gm.KAWĘCZYN woj.Wielkopolskie
Z tym smarowaniem węży to nie wiem czy za dobry pomysł, kiedyś widziałem jak jedną jednostka tak zrobiła to podczas wrzucania ssawnej do basenu wszystko się rozkręciło, dodam że to nie był pojedynczy przypadek
998 Turek zgłoś sie do 627-45
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Oj, to nie jest zbyt dobry pomysł.hubertus33 pisze:uszczelki i laczniki wezy ssawnych wysmaruj dokladnie smarem;)

Tłoczona woda rozkręciła skręconego węża i wypięła łącznik przy prądownicy. Łącznik prądownicy i węża był obficie posmarowany......

żadnego smarowania uszczelek smarem!! uszczelki od smaru puchna i wtedy wcale nie złączy się łączników w wężach.
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
My użyliśmy kremu NIVEA. Z kolei w czasie służby w Wojskowej Straży Pożarnej do smarowania łączników używaliśmy (nie śmiać się! ) wazeliny technicznej.
-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
My smarujemy gumy od węży ssawnych, żeby nie brały lewego powietrza. Po za tym pomaga zamoczenie łączników (pozostałej armatury) w wodzie przed samym startem.
-
- OSP (gm., woj.): Lisów, Skołyszyn, podkarpacie
smarowac weze ssawne nie tloczne. skoro uszczelki puchna to patent z kremem lub wazelina bedzie lepszy... ale ja smarowalem okolo 30 minut przed startem i nic nie spuchlo.
-
- OSP (gm., woj.): Okolice Krakowa
Jak by ktoś potrzebował przerabiam pompy na zawody.Warto zaznaczyć ze pompę można używać do zwykłych pompowań bez ryzyka ze się zatrze.Czas zasysania 3 sek.Polecam tez specjalne chłodnice na zawody.