Sekretarz OSP
-
Topic author - Posty: 4
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): miastkowo, podlaskie
- Status: Offline
Sekretarz OSP
czy sekretarzen zarządu gminnrgo osp może być pracownik gminy który nie jest czałonkiem zarzadu. Proszę o pomoc.
-
- OSP (gm., woj.): Więcławice gmina Michałowice woj. Małopolskie
Re: Sekretarz OSP
W naszej Gminie na walnym zebraniu delegatów, wybraliśmy pracownika Urzędu Gminy na sekretarza zarządu Gminnego. Jest jakiś przepis (oj, nie umiem tego dosłownie przytoczyć), który mówi ze można jakiś procent osób nie będących delegatami wybrać do zarządu gminnego. Tym sposobem wybraliśmy Wójta i inspektora z Gminy.
-
Topic author - Posty: 4
- OSP (gm., woj.): miastkowo, podlaskie
z tego co wiem to wójt nie może być w zarządzie moze być jedynie w komisji rewizyjnej
-
- OSP (gm., woj.): OSP Posada Zarszyńska
- Kontakt:
20% z liczby członków zarządu może być z gminy. Tak mi się wydaje.
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek
-
- OSP (gm., woj.): Nowa Wieś woj Pomorskie
- Kontakt:
Dokładniej to z poza delegatów i przedstawicieli. Równie dobrze może to być komendant KP PSP (KM PSP), przedstawiciel lokalnych przedsiębiorców, człowiek z KRUS'u itd...damian_osp pisze:20% z liczby członków zarządu może być z gminy.
Mało wiesz, Wójt jako prezes jest często stosowanym zabiegiem. Poniekąd on daje dodatkowe pieniądze i warto, aby wiedział co się dzieje w jednostkach.członekzarządu pisze:z tego co wiem to wójt nie może być w zarządzie moze być jedynie w komisji rewizyjnej
Na posiedzeniu "organizacyjnym" w mojej gminie była prośba, aby Burmistrz sprawdził, czy może być prezesem zarządu gminnego. Na Zjeździe nie było już niedomówień - został prezesem.
Zajrzyjcie do statutu ZOSP. Tam wszystko jest zapisane.