System DSP-50 - OCENA
-
Topic author - Posty: 11
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): OSP Jędrzejnik gm. Dębe Wielkie
- Kontakt:
- Status: Offline
System DSP-50 - OCENA
Witam
Co myslicie o sytsemie DSP-50 ?
Jak się u was Sprawuje ?
Co myslicie o sytsemie DSP-50 ?
Jak się u was Sprawuje ?
-
- OSP (gm., woj.): OSP Droszewo gm.Biskupiec woj.Warminsko-Mazurskie
Re: System DSP-50 - OCENA
Mam u siebie od 2 lat i wszystko ok.
Witam...
U mnie w OSP jest zamontowane już od kilku ładnych lat,i do tej pory
sprawuje się bez zarzutów.
A tak na marginesie
,to na terenie mojej gminy gdzie działa 15 OSP to te
urządzenia posiada 14 OSP
Pozdrawiam:
U mnie w OSP jest zamontowane już od kilku ładnych lat,i do tej pory
sprawuje się bez zarzutów.
A tak na marginesie

urządzenia posiada 14 OSP

Pozdrawiam:
-
- OSP (gm., woj.): Stary Brus, lubelskie
- Kontakt:
U nas w remizie tez jest ten system zainstalowany od kilku ładnych lat. Jakieś dwa lata temu zaczęło się coś dziać z tym DSP, załączał system syrenę sam. Po wizycie serwisu i wymianie radia problem znikł. W tym roku znów ten problem się pojawił, pobudka w nocy a następnie za jakiś miesiąc w dzień jednego dnia dwa razy się załączył system no i do remizy jak najszybciej bo ktoś może potrzebuje pomocy. Niestety PSK nie załączyło syreny bo nic się nie działo. Czekamy na przyjazd serwisu, do czasu gdy pojawi się serwis by nie niepokoić mieszkańców to odłączyłem antenę i jest cisza a PSK wie że musi zadzwonić by powiadomić o wyjeździe.
Komendant Gminny, Sekretarz Zarządu Powiatowego ZOSP RP
Zapraszam na: http://www.stary-brus.osp.org.pl/ i http://osp-starybrus.blog.onet.pl/
Zapraszam na: http://www.stary-brus.osp.org.pl/ i http://osp-starybrus.blog.onet.pl/
-
- OSP (gm., woj.): woj. małopolskie
U mnie również działa bez zarzutu od 2003r., jedynie co to musiałem rok temu wymienić akumulator żelowy na nowy bo radio nie odsyłało potwierdzenia załączenia syreny do PSK. Czytając opinie kolegów wyżej można stwierdzić że system jest najpopularniejszy w Polsce, nie ma co zbytnio kombinować z niesprawdzonymi wynalazkami, współpracuje z wieloma PSK w skali kraju, no i czasami jak to każde urządzenie zdarzają się mu wpadki, ale myślę że warto zainwestować w zakup, tym bardziej że mamy możliwość rozbudowy o pagery i SMS do powiadamiania członków OSP.
U nas w remizie już kilka lat śmiga DSP-50... wszystko działa jak trzeba tylko przycisk "kasowanie" jakby się zacinał trzeba czasami kilkakrotnie go wcisnąć by wyłączyć syrenę... Nie mam pojęcia dlaczego tak jest...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Przycisk "kasowanie" zapewne we wszystkich DSP tego typu, jest zaprogramowany również do uruchomienia alarmu. U nas przychodzi komunikat SMS -"Alarm lokalny". Jeśli chcąc wyłączyć syrenę przytrzymasz go ponad 2 sek. inicjujesz kolejny alarm. Następuje to z reguły bezwiednie. Gdy np. syrena zaczyna kolejny raz się "bujać"lub jest w połowie cyklu, komuś nie zaznajomionemu z urządzeniem zdarza się przytrzymać za długo ten przycisk. Przy zamontowanym terminalu DTG, lecą wtenczas kolejne SMS-y niepotrzebnie , jeśli go nie ma to nawet nikt nie zauważy, że załączono kolejny alarm.machines pisze:tylko przycisk "kasowanie" jakby się zacinał trzeba czasami kilkakrotnie go wcisnąć by wyłączyć syrenę... Nie mam pojęcia dlaczego tak jest...
Jajakobyły
Witam, macie może namiary gdzie można zakupić takie urządzenie i jaka jest przybliżona cena oraz czy można to zainstalować samemu.
Mi chodzi oto, że jak kasuje to nie chce się syrena wyłączyć. za 3-5 kliknięciem przycisku udaje się skasować...fireman90 pisze:Przycisk "kasowanie" zapewne we wszystkich DSP tego typu, jest zaprogramowany również do uruchomienia alarmu. U nas przychodzi komunikat SMS -"Alarm lokalny". Jeśli chcąc wyłączyć syrenę przytrzymasz go ponad 2 sek. inicjujesz kolejny alarm. Następuje to z reguły bezwiednie. Gdy np. syrena zaczyna kolejny raz się "bujać"lub jest w połowie cyklu, komuś nie zaznajomionemu z urządzeniem zdarza się przytrzymać za długo ten przycisk. Przy zamontowanym terminalu DTG, lecą wtenczas kolejne SMS-y niepotrzebnie , jeśli go nie ma to nawet nikt nie zauważy, że załączono kolejny alarm.machines pisze:tylko przycisk "kasowanie" jakby się zacinał trzeba czasami kilkakrotnie go wcisnąć by wyłączyć syrenę... Nie mam pojęcia dlaczego tak jest...
Powiedzcie mi dlaczego może się jak dziać ?
-
- OSP (gm., woj.): woj. małopolskie
Mi chodzi oto, że jak kasuje to nie chce się syrena wyłączyć. za 3-5 kliknięciem przycisku udaje się skasować...
Powiedzcie mi dlaczego może się jak dziać ?
Możliwe że styki przycisku są wadliwe poleciłbym wymianę przycisku

-
- OSP (gm., woj.): Hopowo (Somonino, Pomorskie)
- Kontakt:
http://www.digitex.pl/produkty/zintegro ... sp-50.htmlmisza pisze:Witam, macie może namiary gdzie można zakupić takie urządzenie i jaka jest przybliżona cena oraz czy można to zainstalować samemu.
Koszt to 4 602 zł kupowaliśmy w ubiegłym miesiącu w zestaw weszło stacja obiektowa DSP-52BS z radiotelefonem, akumulator 7AH, czujnik faz, klawiatura do stacji z bezpośrednim wywołaniem na pagery, terminal GSM DTG-53 a zamontować samemu bardzo w to wątpię u nas montował to technik z PSP.
Dzięki tedi09 pozdrawiam

-
- OSP (gm., woj.): Kawęczyn, Wielkopolskie
http://www.youtube.com/watch?v=WaKD2SeG ... re=related
witam druhow~!
pomocy!
powyzej przesylam link z mistrzostw polski w koninie z tego roku.
mianowicie chodzi mi o te mundury przedstawione na filmiku
gdzie mozna kupic takie, szukam od pewnego czasu a nie ma. prosze pilnie o pomoc!
witam druhow~!
pomocy!
powyzej przesylam link z mistrzostw polski w koninie z tego roku.
mianowicie chodzi mi o te mundury przedstawione na filmiku
gdzie mozna kupic takie, szukam od pewnego czasu a nie ma. prosze pilnie o pomoc!
Witam.
W 2009roku zamontowano w OSP. DPS i terminal. Od samego początku się coś psuje. Na początku wysiadł przy zakładaniu terminal. Potem dwa razy wymieniano radiostacje. Teraz szwankuje czujnik faz. Raz faza jest a potem nie ma i tak na zmianę. PSK tez ma problemy z załączeniem syreny od czasu do czasu. Serwis był i twierdzi że wszystko ok.
Ten system też nawala jednym zdaniem.
Pozdrawiam.
W 2009roku zamontowano w OSP. DPS i terminal. Od samego początku się coś psuje. Na początku wysiadł przy zakładaniu terminal. Potem dwa razy wymieniano radiostacje. Teraz szwankuje czujnik faz. Raz faza jest a potem nie ma i tak na zmianę. PSK tez ma problemy z załączeniem syreny od czasu do czasu. Serwis był i twierdzi że wszystko ok.
Ten system też nawala jednym zdaniem.
Pozdrawiam.