Podwozie a zabudowanie pojazdu.
-
Topic author - Posty: 71
- https://dekodeco.com.pl/producent-mebli-na-wymiar-w-warszawie-nowoczesne-kuchnie/
- OSP (gm., woj.): Golczewo,zachpom
- Status: Offline
Podwozie a zabudowanie pojazdu.
Witam Druhów i Druhny , piszę aby dowiedzieć się na temat pojazdu pożarniczego.Mam tutaj na myśli i kieruje te pytanie w stronę jednostek które "kupiły samo podwozie i następnie przypisało je nie na urząd gminny a na jednostkę osp(zarejestrowanie),a następnie za pieniądze z dotacji osp karosowało pojazd" Czy istnieje taka możliwość? Dzisiaj odwiedziłem znajomego z urzędu gminy który jest inspektorem do spraw P.Poż w naszej gminie,i powiedział mi właśnie ów to co powyżej.Mamy problem z finansami na nowy samochód średni ratowniczo-gaśniczy,a mianowicie chcieliśmy kupić samo podwozie a następnie skarosować przy pomocy osp.Niestety problem pada w tym że samochód musiałby być zarejestrowany na nas ,a nie na gminę.Po za tym musielibyśmy jeszcze dopłacić do kwoty karosacji 25%.I Problem właśnie polega na tych 25%.
www.golczewo.osp.org.pl "Bo życie poświęcone innym jest warte przeżycia"- Admin Serwisu OSP Golczewo