Wiem że wielu z was skarci mnie na początku i odeśle do innych wątków, ale "kto pyta nie błądzi" i czasem warto napisać coś jeszcze raz w celu wzbudzenie zainteresowania forumowiczów

W naszej miejscowej jednostce OSP na wiosnę zmienił się całkowicie zarząd, stan zarówno fizyczny (porządek, sprawność sprzętu), jak i prawny (rejestracje pojazdów, regulaminy, atesty na sprzęt) pozostawiał wiele do życzenia.
Z aspektem fizyczny uporaliśmy się całkowicie, prawny małymi krokami prostujemy i tutaj zmierzam do sedna, od 1 stycznia chcemy powołać JOT - i tutaj pierwsze pytanie, powołuje go zarząd i co potem, pisze regulamin i z danym dniem wprowadza go w życie i dalej.............( chciałbym zapytać jak to było u was) ??
drugie pytanie - czy posiadacie u siebie w jednostkach regulamin bhp, czy regulamin zachowania się na garażach, w pomieszczeniach operacyjnych, na terenie na zewnątrz strażnicy - i tutaj prośba czy możecie jeśli macie mi coś takiego wysłać ?? trzecie pytanie czy macie napisane zasady w sprawie podziału obowiązków po powrocie z akcji - co robi kierowca a co strażacy ??, jeśli macie ustalone jeszcze jakieś ciekawe zasady czy regulaminy, byłbym wdzięczny ponieważ z kilku na-pewno my sobie coś "zklecimy" . Z góry dziękuje za przeczytanie takiej długiej wypowiedzi i proszę o ewentualne przesyłanie materiałów czy linków na adres osp-kozieglowy@o2.pl
Pozdrawiam wszystkich